Quantcast

Του έκλεψαν το ποδήλατο που έκανε τον γύρο της Ευρώπης για 22 χρόνια

Το ποδήλατο του Βέλγου κλάπηκε ενώ βρισκόταν στο ενετικό λιμάνι Χανίων και μαζί του σφραγίδες και αποδεικτικά στοιχεία από πάνω από 30.000 δήμους, κοινότητες.
Χωρίς... ποδήλατο άφησαν άγνωστοι τον 61χρονο Βέλγο Christian Van Limbergen, που πραγματοποιεί τον γύρο της Ευρώπης με το πετάλι προκειμένου να μπει στο βιβλίο Γκίνες!

Το ποδήλατο του Βέλγου κλάπηκε ενώ βρισκόταν στο ενετικό λιμάνι Χανίων και μαζί του σφραγίδες και αποδεικτικά στοιχεία από πάνω από 30.000 δήμους, κοινότητες, σημεία σε όλη την Ευρώπη που τα είχε συγκεντρώνει με τη μορφή σφραγίδων και υπογραφών από δημάρχους, περιφέρειες, τοπικές αρχές.

«Κλέβοντάς μου τα τετράδια με τις υπογραφές μου έκλεψαν τη ζωή μου. Παρακαλώ αυτόν που έκανε αυτήν την πράξη να κρατήσει το ποδήλατο, τα ρούχα μου, το σλίπινγκ μπαγκ, αλλά να μου επιστρέψει τα τετράδια», λέει ο Christian Van Limbergen, εμφανώς στεναχωρημένος που οι κόποι 22 ετών χάθηκαν κατ' αυτόν τον τρόπο.

Είχε αρχίσει τον γύρο της Ευρώπης με ποδήλατο το 1989 με στόχο να βρεθεί σε κάθε χώρα της Γηραιάς Ηπείρου, σε κάθε πόλη - δήμο - χωριό - περιφέρεια. Με στάσεις 2-3 μηνών κάθε χρόνο είχε φτάσει κοντά στον στόχο του και ήλπιζε σε έναν χρόνο φτάνοντας στην Ελβετία να ολοκλήρωνε το ταξίδι του και να κέρδιζε μια θέση στο βιβλίο Γκίνες.

«Σταμάτησα να ξεκουραστώ σε ένα παγκάκι στο λιμάνι, με πήρε ο ύπνος και κάποιος έσπασε προφανώς με κόφτη το λουκέτο του ποδηλάτου και το πήρε. Ενημέρωσα την αστυνομία αλλά δυστυχώς τίποτα. Κάτι ανάλογο μου είχε συμβεί στην Ιταλία. Πάλι μού τα είχαν κλέψει όλα, αλλά οι Καραμπινιέροι μου τα βρήκαν μέσα σε λίγα λεπτά», τονίζει.

Ο τοπικός ποδηλατικός σύλλογος των Χανίων «Τάλως» ευαισθητοποιήθηκε από την είδηση της κλοπής και χάρισε στον κ. Limbergen ένα δικό του ποδήλατο καθώς και ρούχα, ενώ άλλοι πολίτες συνεισέφεραν χρήματα και κάποια αντικείμενα.
«Τους ευχαριστώ όλους πολύ για τη στήριξή τους.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ