Χάος στην Μυτιλήνη: Ατακτη φυγή Κούρδων απο την Μόρια - Αστυνομικοί εμπόδισαν την είσοδό τους στην πόλη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Κούρδοι πρόσφυγες αναζητούν καταφύγιο μετά την επίθεση που δέχθηκαν απο Αραβες. Απέκλεισαν την είσοδο στη Μυτιλήνη από τα βόρεια, ζητώντας την άμεση αναχώρησή τους από το νησί.
Οι χθεσινές συμπλοκές ανάμεσα σε Άραβες και Κούρδους αιτούντες άσυλο στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο οδήγησαν στην όξυνση της κατάστασης που επικρατεί στον καταυλισμό.Η φημολογία για τρεις νεκρούς ως αποτέλεσμα της δράσης ισλαμιστών που μάλιστα δημοσιοποιείται και από ιστοσελίδες (επίσημες ή όχι) διαψεύδεται από τις Αρχές, υπάρχουν όμως πολλοί τραυματίες. Τα γεγονότα οδήγησαν στην άτακτη φυγή Κούρδων αιτούντων άσυλο. Ήδη, περίπου 120 από αυτούς, κυρίως οικογένειες με παιδιά, έχουν οδηγηθεί στον καταυλισμό του ΠΙΚΠΑ που διαχειρίζεται η οργάνωση Αλληλεγγύη Λέσβου, ενώ περισσότεροι από 300 έφυγαν το πρωί του Σαββάτου από τη Μόρια με προορισμό την πόλη της Μυτιλήνης.

Στο ύψος του δημοτικού καταυλισμού του Καρά Τεπέ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με φραγμούς εμπόδισαν την είσοδό τους στην πόλη.

Οι αλλοδαποί με τη σειρά τους απέκλεισαν την είσοδο στη Μυτιλήνη από τα βόρεια, ζητώντας την άμεση αναχώρησή τους από το νησί για λόγους ασφαλείας.

Η αστυνομία χρειάστηκε να διακόψει την κίνηση των οχημάτων από την ανατολική Λέσβο προς την πόλη και απαγόρευσε την κίνηση αλλοδαπών προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια:Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή φωτογραφιών: politikalesvos.gr

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ μεταναστών στη Μόρια - Έξι τραυματίες (ΒΙΝΤΕΟ)