Χρυσόστομος: Στην αντίθετη άποψη της Εκκλησίας κολλάνε τη ρετσινιά «χρυσαυγίτες» - Για τους ΑΝΕΛ τα κυβερνητικά στελέχη δεν τόλμησαν

Έντονη δυσαρέσκεια από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας για τα σχόλια του υπουργείου Εξωτερικών στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου να πει «όχι» στον όρο «Μακεδονία» για την ονομασία των Σκοπίων. (ΒΙΝΤΕΟ)
«Η απορία μου είναι ότι και το συγκυβερνών κόμμα εξέφρασε τις παράλληλες απόψεις περί της χρήσεως του ονόματος “Μακεδονία” για αυτό το κράτος των Σκοπίων, αλλά δεν τόλμησαν τα κυβερνητικά στελέχη να χαρακτηρίσουν με τον ίδιο τρόπο το συγκυβερνών κόμμα», είπε εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του για τα σχόλια του υπουργείου Εξωτερικών, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος.

Τσίπρας προς Ιερώνυμο για το Σκοπιανό: Να το λύσουμε χωρίς τα λάθη του παρελθόντος, που οδήγησαν σε εθνικές ήττες

Μητροπολίτης Άνθιμος στον realfm: «Όχι» στα συλλαλητήρια – Άλλο το 1991, άλλο το 2017


Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος στον realfm: Με εντυπωσίασε που είπε ο πρωθυπουργός ότι θα λάβουμε υπόψιν την Εκκλησία

«Δεν μπορούμε κάθε φορά που εκφράζεται μία αντίθετη άποψη, κυρίως από την Εκκλησία, να κολλάμε την ρετσινιά ότι είναι χρυσαυγίτες, είναι φασίστες. Στον τόπο αυτό υπάρχει ελευθερία. Ο κάθε θεσμός και προπαντός η Εκκλησία έχει δικαίωμα να εκφράζει την αγωνία του ποιμνίου της. Θα ήταν φασισμός εάν η Εκκλησία προσπαθούσε να επιβάλλει ένα συγκεκριμένο όνομα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιεράρχης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Δείτε το βίντεο: