Μια σημαντική δωρεά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας από τη Σόνια Θεοδωρίδου

Η διεθνούς φήμης σοπράνο δώρισε σειρά από όργανα, βιβλία και cds τα οποία συγκροτούν μια μορφή δανειστικής "Μουσικής Βιβλιοθήκης".
Σημαντική δωρεά από τη Σόνια Θεοδωρίδου δέχθηκε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας "Βασίλης Βασιλικός", στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου, με τον γενικότερο τίτλο: "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία...".
 
Στη διάρκεια εκδήλωσης συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, 650 μαθητές από τα μουσικά σχολεία όλης της Ελλάδος.

Η διεθνούς φήμης σοπράνο, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη της για το σχετικό σχολικό συγκρότημα της Καβάλας, δώρισε μια σειρά από όργανα, βιβλία και cds τα οποία συγκροτούν μια μικρή "Μουσική Βιβλιοθήκη", από την οποία θα μπορούν να δανείζονται τόσο οι μαθητές του συναφούς Σχολείου της μακεδονικής πόλης, όσο και αυτοί που αγαπούν την κλασσική και συμφωνική μουσική.

Επιπλέον, με δική της παρότρυνση, το Ίδρυμα Ιωάννη Αγγελικούση, δώρισε πλήθος μουσικών βιβλίων, που προορίζονται για τον εμπλουτισμό του αρχείου.

Οι εκπροσωποι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, με ιδιαίτερη χαρά, ανέλαβαν την ευθύνη να διαχειριστούν και να θέσουν στη διάθεση του κοινού όλο το υλικό της δωρεάς, αφού πρώτα ολοκληρωθεί την ταξινόμηση και την καταλογογράφησή του.

Η δήμαρχος Καβάλας ευχαρίστησε θερμά την κ. Θεοδωρίδου για τη δωρεά της, "για την αγάπη που δείχνει στα παιδιά" και "για τη λειτουργία του Μουσικού Σχολείου Καβάλας".

Μάλιστα, η Δήμητρα Τσανάκα χαρακτήρισε τη σοπράνο ως "καλή φίλη της Καβάλας" και υπογράμμισε ότι πρωτοβουλίες όπως η δική της αναδεικνύουν τη μουσική σε βασικό παράγοντα ανάπτυξης του πολιτισμού μας ενισχύοντας την πνευματική καλλιέργεια μιας κοινωνίας.

Από τη μεριά της η κ. Θεοδωρίδου, εξέφρασε τη μεγάλη χαρά της για την αγάπη που της έδειξε η τοπική κοινωνία και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει από κοινού με τον συνθέτη και μαέστρο, Θεόδωρο Ορφανίδη, να φέρουν πιο κοντά τα παιδιά και τους νέους στη μουσική και στα σημαντικά οφέλη που προσφέρει.

Η ίδια υπογράμμισε, επίσης, ότι μέχρι σήμερα λειτουργούν πολλές μουσικές βιβλιοθήκες σε σχολεία της Θράκης και ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ