Quantcast

2o Aegean Docs στη Μυτιλήνη

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ, ταινίες για τον έρωτα, το φλερτ, τις ανθρώπινες σχέσεις
 Ταινίες για τον έρωτα, το φλερτ και τις ανθρώπινες σχέσεις, ταινίες για την κρίση της οικογένειας, την αγωνία του ανθρώπου απέναντι στο θάνατο και τον αγώνα για τη ζωή, ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον...

Το δεύτερο AegeanDocs, με ένα πανόραμα ταινιών ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, κάνει, στη δεύτερη διοργάνωση του, 20-28 Σεπτεμβρίου 2014, ένα αποφασιστικό βήμα ανάπτυξης. Δεν είναι μόνο η διπλάσια διάρκεια της διοργάνωσης, ούτε ο πολλαπλασιασμός των ταινιών και των αιθουσών προβολής.

Είναι, κυρίως, το κύρος που αποκομίζει το Φεστιβάλ από τις εκατοντάδες αιτήσεις συμμετοχής πολυβραβευμένων ταινιών και τις διεθνείς συνεργασίες με σημαντικά μεγάλα Φεστιβάλ στην Ευρώπη, όπως το DocFest του Σέφιλντ και το Dok Leipzig της Λειψίας.

Όπως τονίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Κώστας Σπυρόπουλος, «η συλλογή των ταινιών συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας ματιάς στα προβλήματα της εποχής μας και ιδιαίτερα στα ζητήματα της περιοχής μας, ως σταυροδρόμι ανάμεσα στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, τη Νότια Ευρώπη και το Σκανδιναβικό Βορρά.

Η ανατομία του ναζιστικού φαινομένου με συμβολές Γερμανών, Γάλλων, Φιλανδών, Ισραηλινών και Ελλήνων σκηνοθετών συγκροτεί τη διάσταση του ιστορικού Ντοκιμαντέρ, με την οποία το AegeanDocs φιλοδοξεί να διαμορφώσει μιαν ιδιαίτερη ταυτότητα στο πανόραμα των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ».

Δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του φεστιβάλ, το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης, στις 21.00 θα προβληθεί η ταινία «I will Marry the Whole Village» - «Θα παντρέψω όλο το χωριό» του Σέρβου σκηνοθέτη Tζελίκο Μίρκοβιτς, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ