Quantcast

Ντι Κάπριο για Σκορτσέζε: Κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα την τέχνη του κινηματογράφου

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο έχει κάνει μέχρι στιγμής πέντε ταινίες με τον Μάρτιν Σκορτσέζε...
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο έχει κάνει μέχρι στιγμής πέντε ταινίες με τον Μάρτιν Σκορτσέζε, οπότε δεν προκαλεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι ο ηθοποιός που έχει βραβευτεί με Όσκαρ δεν έχει τίποτα άλλο παρά μόνο καλά λόγια να πει για τον σκηνοθέτη.

Παρουσιάζοντας τον Σκορτσέζε στην απονομή των βραβείων Ρόμπερτ Όσμπορν στο φετινό φεστιβάλ κινηματογράφου TCM εξήγησε πως η δουλειά του με τον σκηνοθέτη τον έκανε να συνειδητοποιήσει την πραγματική σημασία του σινεμά και της κινηματογράφησης.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο θα υποδυθεί τον Θ. Ρούσβελτ σε ταινία του Σκορτσέζε

«Ως νεαρός ηθοποιός κάθισα δίπλα του κατά τη διάρκεια της δημιουργικής διαδικασίας παραγωγής μιας ταινίας, και ανακάλυψα ότι όπως ακριβώς η ζωγραφική, η γλυπτική, η μουσική ή το θέατρο έτσι και ο κινηματογράφος είναι εξίσου απαραίτητος, ως γεγονός, και ως η πλέον αναπόσπαστη μορφή τέχνης με την εποχή μας», είπε ο ηθοποιός.

«Ένιωσα ότι θα μπορούσα πραγματικά να αποκτήσω τον τίτλο του καλλιτέχνη δουλεύοντας μαζί του».

Ο Ντι Κάπριο συνέχισε λέγοντας ότι «κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα, δεν είναι περισσότερο αφοσιωμένος ή αντλεί περισσότερη έμπνευση από την τέχνη του κινηματογράφου όσο ο Σκορτσέζε. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία πτυχή της ζωής του, δημιουργική ή προσωπική, όπου δεν αναφέρεται στην ιστορία του κινηματογράφου».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ