Ο Τομ Κρουζ σε νέες επικίνδυνες αποστολές (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν σταματούν να γράφονται άρθρα για τα επικίνδυνα κόλπα του διάσημου ηθοποιού στην ταινία «Mission: Impossible Fallout».
Δεν σταματούν να γράφονται άρθρα για τα επικίνδυνα κόλπα του Τομ Κρουζ στην ταινία «Mission: Impossible Fallout».

Αυτό, όμως, που τραβάει την προσοχή μας - με την τρίχα σηκωμένη, αλήθεια είναι - είναι ένα ακροβατικό του 55χρονου ηθοποιού για το οποίο εκπαιδευόταν πάνω από ένα χρόνο!

Το άλμα HALO (high altitude, low opening), όταν πηδάς σε μεγάλο υψόμετρο από αεροσκάφος και ανοίγεις το αλεξίπτωτο όταν έχεις πλησιάσει αρκετά στο έδαφος.

Τι σημαίνει αυτό; Φυσιολογικά, κάνεις skydiving από 4.000 μέτρα ύψος, ελεύθερη πτώση για περίπου 60 δευτερόλεπτα, και μετά ανοίγεις το αλεξίπτωτο. Στο άλμα HALO, ρίχνεσαι στο κενό από ύψος 9.000 μέτρων.

Σε αυτό το ύψος, η θερμοκρασία πέφτει έναν με δύο βαθμούς Κελσίου, και ο «βουτηχτής» είναι υποχρεωμένος να φορά μάσκα οξυγόνου.

Εβδομάδες ολόκληρες εκπαιδευόταν ο Τομ (μαζί με μια ομάδα οπερατέρ) σε πήδημα HALO για τις ανάγκες της καινούργιας ταινίας «Mission: Impossible». Οι παραγωγοί υποστηρίζουν ότι είναι ο πρώτος ηθοποιός στην ιστορία του κινηματογράφου που αποπειράθηκε να φέρει σε πέρας αυτή την επικίνδυνη... αποστολή.