Οι νικητές του Διεθνούς Διαγωνισμού Κινηματογραφικής Μουσικής

Οι Ιωάννης Κονσολάκης, Δημοσθένης Σταθούλης και Ζωρζ Κατρί, είναι οι νικητές του Διεθνούς Διαγωνισμού Κινηματογραφικής Μουσικής.
Οι Ιωάννης Κονσολάκης, Δημοσθένης Σταθούλης και Ζωρζ Κατρί, είναι οι νικητές του Διεθνούς Διαγωνισμού Κινηματογραφικής Μουσικής που διοργάνωσε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων, με θέμα τη σύνθεση πρωτότυπου σάουντρακ για το βραβευμένο φιλμ animation της Ειρήνης Βιανέλλη «Το φύλλο της λεύκας».

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 154 δημιουργοί από πολλές χώρες, από τους οποίους επελέγησαν οι εξής 12 φιναλίστ: Δημοσθένης Σταθούλης (Ελλάδα), Ιωάννης Κονσολάκης (Ελλάδα), Eduardo Rojo González (Ολλανδία), Ismet Polovina (Βοσνία-Ερζεγοβίνη), Andrew Zhou (Αυστραλία), Θεόδωρος Παπαδημητρίου (Ελλάδα), Γιώργος Σουμελίδης (Ελλάδα), Παναγιώτης Φωτάκος (Ελλάδα), Ζωρζ Κατρί (Γαλλία, Ελλάδα), Paul Evernden (Αγγλία), Δημήτρης Μαρωνίδης (Ελλάδα) και Ρωξάνη Χατζηδημητρίου (Ελλάδα). Από τους υποψηφίους αυτούς, η επιτροπή εξέλεξε τους τρεις νικητές και απένειμε τα βραβεία με την ακόλουθη σειρά: Ιωάννης Κονσολάκης (πρώτο βραβείο), Δημοσθένης Σταθούλης (δεύτερο βραβείο), Ζωρζ Κατρί (τρίτο βραβείο).

Οι τρεις νικητές έλαβαν επίσης χρηματικά έπαθλα, ενώ το φιλμ, επενδυμένο με τις τρεις βραβευμένες πρωτότυπες συνθέσεις, θα προβληθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του διεθνούς φεστιβάλ animation της Σύρου (Animasyros + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων).

Στην διεθνή επιτροπή του διαγωνισμού συμμετείχαν: ο Γάλλος συνθέτης Pierre Caillet (ειδικευμένος σε μουσική animation), ο συνθέτης και καθηγητής Vasco Hexel (Royal College of Music, Λονδίνο), οι Έλληνες συνθέτες Κωνσταντίνος Βήτα, Νίκος Πλατύραχος και Δημήτρης Μαραγκόπουλος, καθώς και η Μαρία Ανεστοπούλου (διευθύντρια του Φεστιβάλ Animasyros).

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Κινηματογραφικής Μουσικής διεξήχθη στο Μέγαρο, στο πλαίσιο του Κύκλου Γέφυρες-Ανοιχτές Πλατφόρμες που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ