Όλα τα ονόματα όσων αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Μακεδονίας στο ιστορικό βιβλίο «Ο Μακεδονικός αγώνας» με τη Realnews της Κυριακής

Ένα μεγάλο ιστορικό ντοκουμέντο με τη Realnews αυτής της Κυριακής.
Όλα τα ονόματα όσων αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Μακεδονίας περιλαμβάνει το ιστορικό βιβλίο-σταθμός του Ιωάννη Μαζαράκη Αινιάν, που έρχεται σήμερα με τη Realnews.Ένα μεγάλο ιστορικό ντοκουμέντο περιλαμβάνεται στο βιβλίο «Ο Μακεδονικός αγώνας» που έρχεται σήμερα με την Realnews.

Τo βιβλίο-σταθμός του Ιωάννη Μαζαράκη Αινιάν περιλαμβάνει όλα τα ονόματα όσων αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Μακεδονίας από το 1903 έως το 1909.

Μολονότι ο αριθμός των αγωνιστών ποτέ δεν ξεπέρασε τους 2.000 άνδρες, αποτέλεσαν ένα σώμα το οποίο υπερείχε στρατιωτικά έναντι πολυάριθμων εχθρών, κυρίως εξαιτίας της ικανότητας των αρχηγών του και του εθελοντισμού όλων εκείνων που έλαβαν μέρος στον αγώνα.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος ο συγγραφέας του βιβλίου, «στον Μακεδονικό αγώνα η προσωπικότητα των αρχηγών έπαιξε κύριο ρόλο, γιατί ήταν αγώνας επηρεασμού και επικρατήσεως ψυχών και όχι των όπλων.
 
Η συμβολή εθελοντών από την ελεύθερη Ελλάδα, ιδιαίτερα Κρητών, ήταν σημαντική, αλλά τίποτα δεν θα είχε γίνει χωρίς τη θέληση και την αυτοθυσία αυτών τούτων των εντοπίων της Μακεδονίας».

Ιωάννης Κ.Μαζαράκης Αινιάν: Ο συγγραφέας του ιστορικού ντοκουμέντου «Μακεδονικός Αγώνας»