Quantcast

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Το μυστικό ταξίδι του Αγίου Βαλεντίνου»

Το ντοκιμαντέρ αναζητά τα ίχνη του προστάτη των ερωτευμένων στη Μυτιλήνη...
Ένα ντοκιμαντέρ που αναζητά τα ίχνη του Αγίου Βαλεντίνου στη Μυτιλήνη προβάλλει το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), δυο μέρες πριν από τη «Γιορτή των Ερωτευμένων».

Συγκεκριμένα, στις 12 Φεβρουαρίου, στις 7.00 μμ., το ντοκιμαντέρ «Το μυστικό ταξίδι του Αγίου Βαλεντίνου» (2016, 55'), σε σκηνοθεσία Γιάννη Ξηρουχάκη, παραγωγής StoryDoc και Δήμου Λέσβου, θα προβληθεί στο Ιστορικό Αρχείο του ΠΙΟΠ στον Ταύρο (Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14), στο πλαίσιο των προβολών του μηνιαίου κύκλου του Ιδρύματος με τίτλο «Ιστορικά ντοκιμαντέρ Ελλήνων δημιουργών».

Το ντοκιμαντέρ αναζητά τα ίχνη του προστάτη των ερωτευμένων στη Μυτιλήνη. Ποιος απόθεσε τα λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου στη Λέσβο; Γιατί αυτή η υπόθεση αποσιωπήθηκε για περισσότερο από έναν αιώνα; Είναι αυθεντικά τα λείψανα; Ένας αρχιεπίσκοπος, ένας ιστορικός και μια αρχαιολόγος απαντούν στα ερωτήματα ενώ βλέπουμε τις ανακαλύψεις τους σε μια ερειπωμένη εκκλησία, σε οικογενειακούς τάφους και σε ιδιωτικά αρχεία. Μέσα από την έρευνά τους οι τρεις πρωταγωνιστές ζωντανεύουν τη χρυσή εποχή της κοσμοπολίτικης Λέσβου στις αρχές του 20ού αιώνα. Την προβολή θα προλογίσει ο σκηνοθέτης, ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο στο τηλ: 210 3418011, Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-17:00).

πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ