Σήμερα στη Realnews: «Από τον ΙΔΕΑ στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου»

Το ιστορικό βιβλίο του Γιώργου Καράγιωργα (Εκδ. Ιωλκός) αποκαλύπτει πώς φθάσαμε στη δικτατορία και φωτίζει τον ρόλο των προσώπων που πρωταγωνίστησαν.
«Από τον ΙΔΕΑ στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου»

Το ιστορικό βιβλίο του Γιώργου Καράγιωργα (Εκδ. Ιωλκός) που κυκλοφορεί σήμερα με τη Realnews αποκαλύπτει πώς φθάσαμε στη δικτατορία και φωτίζει τον ρόλο των προσώπων που πρωταγωνίστησαν.

Το βιβλίο διαθέτει ένα ακατάλυτο προνόμιο. Το προνόμιο ότι γράφτηκε από έμπειρο δημοσιογράφο που έζησε τα γεγονότα. Αυτά που το καθιστούν αδιάψευστο «ντοκουμέντο» μιας κρίσιμης όσο και ιστορικής καμπής της πατρίδας μας.

Πρωτοδημοσιεύτηκε σε συνέχειες σε γνωστή ημερήσια εφημερίδα από καθήκον κι ανάγκη εξιστόρησης μιας εποχής, που κατέλιπε μόνο συμφορές στην πατρίδα, πόνους και δάκρυα στο λαό.

Οι πρωταγωνιστές της 21ης Απριλίου, οι αντίθετοι, τα θύματα, αυτοί που εξαπατήθηκαν, αυτοί που υπόφεραν από τη δικτατορία, ελεύθερα και ανεμπόδιστα, διατύπωσαν τις απόψεις τους.

Ολες οι επιστολές συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο αυτό, όπως ακριβώς τις συνέταξαν οι αποστολείς και όπως δημοσιεύτηκαν στην παραπάνω εφημερίδα. Χωρίς προκατάληψη, χωρίς παράλειψη οποιασδήποτε θέσης, γνώμης κι αντίθεσης.

Αυτά και μόνο τα στοιχεία αποτελούν «ζώσα» ιστορία. Καθιστούν το βιβλίο πολύτιμο και μοναδικό πειστήριο μιας τραγικής περιόδου της Επταετίας, της οποίας τις επιπτώσεις, όπως συμβαίνει σε περιόδους ασυδοσίας, εκτροπής και παρανομιών, πλήρωσε (και ακόμα πληρώνει) το Εθνος, ο Λαός και η Δημοκρατία.

Δείτε το τηλεοπτικό σποτ εδώ