Quantcast

Στην τελική ευθεία για τη διεξαγωγή του debate

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας των 7 πολιτικών αρχηγών που θα βγει στον αέρα ζωντανά σε διακαναλική μετάδοση από 7 τηλεοπτικούς σταθμούς την Τετάρτη (09/09) στις 21.00.
Ρεπορτάζ: Ναταλία Ανδρικοπούλου

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας των 7 πολιτικών αρχηγών που θα βγει στον αέρα ζωντανά σε διακαναλική μετάδοση από 7 τηλεοπτικούς σταθμούς την Τετάρτη (09/09) στις 21.00.

Τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια θα εκπροσωπηθούν από τους δημοσιογράφους Όλγα Τρέμη (για το Mega), Μαρία Χούκλη (για τον ΑΝΤ1), Μάρα Ζαχαρέα (για το Star), Αντώνη Σρόιτερ (για τον Alpha), Σία Κοσιώνη (για τον ΣΚΑΙ) και Μάκη Γιομπαζολιά (για το Έψιλον) με συντονιστή από πλευράς ΕΡΤ τον Πάνο Χαρίτο.

Οι δημοσιογράφοι αναμένεται να συναντηθούν σήμερα το μεσημέρι για να συζητήσουν σχετικά με τους κανόνες που έχει ορίσει η διακομματική επιτροπή και σχετικά με το πρωτόκολλο του debate.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Την ίδια στιγμή, πυρετός προετοιμασίας επικρατεί στην ΕΡΤ όπου ήδη ξεκίνησε το στήσιμο του ειδικά κατασκευασμένου σκηνικού στο στούντιο 3 στον 1ο όροφο του Ραδιομεγάρου απ’ όπου κανονικά μεταδίδεται η «Αθλητική Κυριακή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη σκηνοθετική επιμέλεια της τηλεμαχίας αναλαμβάνει ο σκηνοθέτης της ΕΡΤ Γιώργος Σιούλας, ο οποίος στο παρελθόν έχει επιμεληθεί τη σκηνοθεσία σε εμφανίσεις του Γιώργου Παπανδρέου, του Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά και του Σταύρου Θεοδωράκη.

Παράλληλα, αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενεργοποιούνται στο εσωτερικό της ΕΡΤ ακόμα και για το προσωπικό της δημόσιας τηλεόρασης. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα λάβουν ειδικές διαπιστεύσεις που θα τους επιτρέπουν να κινηθούν σε συγκεκριμένα σημεία του Ραδιομεγάρου, ο χώρος θα χωριστεί σε τέσσερις ζώνες ενώ μόνο όσοι έχουν διαπίστευση που δηλώνει ότι έχουν άμεση σχέση με την τηλεοπτική παραγωγή της τηλεμαχίας θα μπορούν να κινούνται κοντά στο στούντιο που θα πραγματοποιείται το debate των 7 πολιτικών αρχηγών και στο κοντρόλ ρουμ στο δεύτερο όροφο.

Αντίστοιχα, αυστηροί όροι εισόδου θα ισχύσουν και για τους εκτός ΕΡΤ δημοσιογράφους που θα προσέλθουν για να καλύψουν το debate ενώ για λόγους ασφαλείας, ανακοινώθηκε επίσημα από την εταιρεία ότι θα υπάρχουν «μη προσβάσιμοι χώροι».