Στον τελικό ο Αγάθωνας και οι Κόζα Μόστρα

(VIDEO) Ζεστό χειροκρότημα απέσπασαν ο Αγάθωνας και οι Κόζα Μόστρα για την εμφάνισή τους στον ημιτελικό της Eurovision στη Σουηδία.
Της Ελεάνας Τρυφίδου

Ζεστό χειροκρότημα απέσπασαν ο Αγάθωνας και οι Κόζα Μόστρα για την εμφάνισή τους στον ημιτελικό της Eurovision στη Σουηδία. Η ελληνική συμμετοχή κατάφερε να περάσει στον τελικό της διοργάνωσης. Οι υπόλοιπες εννέα χώρες που θα διαγωνιστούν το Σάββατο στις 22:00 στον τελικό είναι η Ουγγαρία, η Γεωργία, η Ρουμανία, η Νορβηγία, το Αζερμπαϊτζάν, η Ισλανδία, η Αρμενία, η Φινλανδία και η Μάλτα.  ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ


Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ από realmedialive

Η ελληνική συμμετοχή κληρώθηκε να τραγουδήσει στην ένατη θέση. Τα στοιχήματα εξαρχής έδιναν μια άνετη επικράτηση στην ελληνική συμμετοχή καθώς με απόδοση 1,04 έως 1,10 το Alchool is free ξεπερνούσε άνετα τον σκόπελο του ημιτελικού και φτάνει στον τελικό της Γιουροβίζιον. Όσον αφορά στον τελικό τα νέα τουλάχιστον ως προς τις αποδόσεις δεν είναι πολύ αισιόδοξα καθώς τα στοιχήματα δίνουν στο ελληνικό τραγούδι απόδοση 51 κατατάσσοντάς το επί της ουσίας μεταξύ 10ης και 12ης θέσης.

Πάντως ο Αγάθωνας Ιακωβίδης έχει δηλώσει αισιόδοξος όχι μόνο για μια καλή θέση αλλά για την πρωτιά, την ίδια στιγμή που ο Ηλίας Κόζας, ο επικεφαλής του συγκροτήματος των Κόζα Μόστρα, ψηφίσθηκε ως ο πιο σέξι άντρας του διαγωνισμού.

Στον τελικό της 18ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες. Από τον πρώτο ημιτελικό πέρασαν η Μολδαβία, η Λιθουανία, η Ιρλανδία, η Εσθονία,η Λευκορωσία, η Δανία, η Ρωσία,το Βέλγιο, η Ουκρανία και η Ολλανδία. Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι δεν προκρίθηκε καμία από τις 4 βαλκανικές χώρες που συμμετείχαν στον πρώτο ημιτελικό, γεγονός που μπορεί να πριμοδοτήσει με μεγαλύτερους βαθμούς την ελληνική συμμετοχή αν πάνε όλα καλά και φτάσει στον τελικό. Μεγάλη ήταν η επικράτηση των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.