Θέατρο Τέχνης: Παραστάσεις για τα 31 χρόνια από τον θάνατο του Καρόλου Κουν

Το Θέατρο Τέχνης τιμά, στις δύο σκηνές του, την επέτειο των 31 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του, σκηνοθέτη και δάσκαλου Καρόλου Κουν.
Το Θέατρο Τέχνης τιμά, στις δύο σκηνές του, την επέτειο των 31 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του, σκηνοθέτη και δάσκαλου Καρόλου Κουν.

Στις 14 Φεβρουαρίου, στις 20:00, ανήμερα του θανάτου του, θα προβληθεί στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης (Πεσμαζόγλου 5), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, η τελευταία σκηνοθεσία (1987) του Καρόλου Κουν «Ο Ήχος του όπλου» της Λούλας Αναγνωστάκη που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας, η ζωή και το έργο της οποίας υπήρξαν άρρηκτα συνδεδεμένα με το Θέατρο Τέχνης και τον Κάρολο Κουν, καθώς χάρη σε εκείνον πρωτοεμφανίστηκε το 1965 στο θέατρο και οκτώ από τα δώδεκα θεατρικά έργα της παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά σε αυτό.

Την ίδια ημέρα, στη σκηνή της Φρυνίχου (Φρυνίχου 14, Πλάκα), στις παραστάσεις «Ακυβέρνητες πολιτείες ΙΙΙ: Νυχτερίδα» σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη με ώρα έναρξης 18:00 και στο «Duende» του Λόρκα σε μουσική σύνθεση και σκηνοθεσία Σταμάτη Κραουνάκη με ώρα έναρξης 21:30, όλα τα εισιτήρια θα διατίθενται στην τιμή των 6 ευρώ.

Ειδικότερα, για το «Duende» η επετειακή προσφορά της γενικής εισόδου με 6 ευρώ θα ξεκινήσει από την παράσταση της προηγούμενης ημέρας, δηλαδή θα ισχύει και για την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου (ώρα έναρξης 21:00).

Σημειώνεται ότι για τον «Ήχο του όπλου» δεν θα πραγματοποιηθούν τηλεφωνικές κρατήσεις. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ