Quantcast

Το πρώτο Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης

Ξεκινάει στο Μουσείο Μπενάκη.
Τo πρώτο Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης (Public Art Festival), με θέμα την Πολυμορφία, το οποίο υλοποιείται με τη συνεργασία του Μουσείου Μπενάκη, της Ταινιοθήκης Ελλάδος και του Ρομάντσο, παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στον λόφο Φιλοπάππου, με θέμα την Αθήνα.

Πρόκειται για ένα πολυεπίπεδο φεστιβάλ, το οποίο αποτελείται από εικαστικές δράσεις που πραγματοποιούνται παράλληλα και αφορούν εκφάνσεις της τέχνης που συναντάμε στο δημόσιο χώρο.

«Η δημόσια τέχνη είναι η τέχνη που συναντάμε στον δημόσιο χώρο και εμπεριέχει τη street art και το graffiti, καθώς και άλλες μορφές τέχνης που δεν κατατάσσονται σε κάποιο καθιερωμένο εικαστικό πλαίσιο, είναι δηλαδή πιο ελεύθερες και πιο αόριστες, και διακρίνονται από τον urban χαρακτήρα τους και τον σύγχρονο εικαστικό τους προσανατολισμό» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραφίστας και ιδρυτής του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης, Ανδρέας Φακής.

Η θεματική ενότητα του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης αναφέρεται στις διαφορετικές μορφές τέχνης που συναντάμε στον δημόσιο χώρο, αλλά και στις διαφορετικές πτυχές και αντιθέσεις της ίδιας της πόλης, συνεπώς η Πολυμορφία αποκτά το ρόλο μονολεκτικού χαρακτηρισμού της Αθήνας και του εικαστικού της περιεχομένου.

Το Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης έχει ως στόχο την ανάδειξη και την αποσαφήνιση των διαφορετικών μορφών τέχνης που συναντάμε στον δημόσιο χώρο, την αναβάθμιση του αστικού χώρου και του πολεοδομικού περιβάλλοντος μέσα από εικαστικές δράσεις, την επιμόρφωση του ευρύτερου κοινού για την τέχνη που συναντάμε στον δημόσιο χώρο, τη δημιουργία μιας εγχώριας πολιτιστικής πλατφόρμας διεθνούς ενδιαφέροντος και την καθιέρωση της Αθήνας ως διεθνούς σημείου αναφοράς για την τέχνη στο δημόσιο χώρο.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, και τα εγκαίνιά του θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη με το εξής πρόγραμμα:

-17.30 – 19.50 Πολυμορφία: H Τέχνη στον Δημόσιο Χώρο (αμφιθέατρο)
-20.00 – 22.00 Εγκαίνια εκθέσεων More or Less και Like New! (2ος όροφος)
-22.00 – 00.00 Opening Party με τους disc jockeys Εspeekay, Neck

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ