Χρήστος Βαλαβανίδης: Το κοινό είναι ο μοναδικός κριτής μιας παράστασης

Ο δημοφιλής ηθοποιός πρωταγωνιστεί…
Ο Χρήστος Βαλαβανίδης πρωταγωνιστεί φέτος στην παράσταση "Proof". Πρόκειται για το πολυβραβευμένο αριστούργημα του Ντέιβιντ Όμπερν, όπου ο δημοφιλής ηθοποιός υποδύεται έναν ιδιοφυή καθηγητή μαθηματικών.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημειώνει πως θεωρεί ειρωνεία το γεγονός ότι ενώ στη ζωή του είναι "σκράπας" -όπως λέει αυτοσαρκαζόμενος- στα μαθηματικά, υποδύεται έναν καθηγητή μαθηματικών. Χαρακτηρίζει δε τυχερή... ατυχία ότι έπαιξε πέρσι τον ρόλο του "Εξηνταβελόνη" του Μολιέρου εξηγώντας «μισώ τους τσιγκούνηδες και την τσιγκουνιά»

Αναφερόμενος στο "Από Μηχανής Θέατρο" που δημιούργησαν εκείνος και η σύζυγός του Ασπασία Κράλλη, επισημαίνει πως είναι ίσως το πιο λειτουργικό θέατρο της Αθήνας.

Εκφράζει την πεποίθηση πως το κοινό είναι ο μοναδικός κριτής μιας παράστασης.

Κάνοντας αυτοκριτική παραδέχεται πως στο παρελθόν έχει παίξει "κακό θέατρο", σημειώνοντας πάντως πως έχει δικαιολογία, επειδή είχε οικογένεια που έπρεπε να ζήσει!

Πιστεύει πως το μέλλον του θεάτρου είναι ευοίωνο γιατί υπάρχουνε καταπληκτικοί ηθοποιοί, ενώ αντίθετα εκφράζει την πεποίθηση πως η τηλεόραση «πάει απ’ το κακό στο χειρότερο», όμως «ευτυχώς υπάρχει η δημόσια τηλεόραση η οποία μας καλύπτει επειδή κρατάει ένα επίπεδο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ