Quantcast

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Νέες επενδύσεις για την ερχόμενη τριετία

Τα παραπάνω ανακοίνωσε μεταξύ άλλων...
Της Μαίρης Ι. Παπακωνσταντίνου

Νέες επενδύσεις για την ερχόμενη τριετία, αρχής γενομένης από το 2019 προγραμματίζει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, την ώρα που σε εξέλιξη βρίσκεται επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 61 εκατ. ευρώ για την τριετία 2017 με 2019.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο νέος διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Αλέξανδρος Δανιηλίδης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την έναρξη του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού.
Αναφερόμενος στους στόχους της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια, ο Α. Δανιηλίδης, τόνισε ότι θα «συνεχίσουμε να επενδύουμε στην Ελλάδα», επισημαίνοντας ότι κατά την περίοδο της κρίσης η εταιρεία επένδυσε 142 εκατ. ευρώ.



Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι της εταιρείας, που εργάζονται για το πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού, ανέφεραν τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν τόσο για τους 2.500 παραγωγούς με τους οποίους συνεργάζονται, όσο και για την οικονομία της χώρας, καθώς ενισχύουν την απασχόληση και προσδίδουν προστιθέμενη αξία. Όπως αναφέρθηκε έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 800 θέσεις εργασίας κυρίως στον αγροτικό τομέα, ενώ η καλλιεργήσιμη έκταση υπολογίζεται σε περίπου 170.000 στρέμματα ελληνικής γης

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας ανέφεραν ότι: «Με την αρωγή της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, η παραγωγή κριθαριού έχει αυξηθεί σημαντικά, έτσι, ώστε να υπερκαλύπτει την εγχώρια αγορά, ενώ υπάρχει και πλεόνασμα, το οποίο προορίζεται για εξαγωγές προς τη μητρική εταιρεία. Για φέτος, στόχος του προγράμματος αποτελεί, η παραγωγή 50.000 τόνων κριθαριού.

Το 2017 η εταιρεία πραγματοποίησε πωλήσεις 200 εκατ. ευρώ, παρά τη μείωση της τάξης του 4% που καταγράφει η συνολική κατανάλωση μπύρας. Αναφερόμενος στις σημαντικότερες επενδύσεις του προηγούμενου έτους, ο Α. Δανιηλίδης ξεχώρισε αυτή που πραγματοποίησε η εταιρεία στο εργοστάσιο της Πάτρας, για την παραγωγή βαρελίσιας μπύρας, η οποία εξάγεται σε τέσσερις χώρες, υλοποιώντας επένδυση της τάξης των 2 εκατ. ευρώ.