Quantcast

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα - 154 υπέρ, 144 κατά

Είκοσι βουλευτές που δεν έχουν εξοικειωθεί με το ηλεκτρονικό σύστημα ψήφισαν λάθος με αποτέλεσμα να κληθούν να ξαναψηφίσουν στην Ολομέλεια για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Με 154 ψήφους υπέρ και 144 κατά, ψηφίστηκε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με το οποίο ολοκληρώνονται τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 4ης και τελευταίας αξιολόγησης του προγράμματος.

Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές ενώ δύο ήταν απόντες.

Προβλήματα στην ψηφοφορία

Πρόβλημα δημιουργήθηκε με την ηλεκτρονική ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου. Έτσι, περισσότεροι από 20 βουλευτές δεν ψήφισαν τέσσερα άρθρα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να... εγκριθούν.

Οι υπηρεσίες της βουλής αναζητούσαν τους συγκεκριμένους βουλευτές για να επαναληφθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης ενημερώνοντας τους βουλευτές δεν έκανε πάντως λόγο για τεχνικό λάθος, αλλά για "δυσκολία" στο σύστημα".

"Παρουσιάστηκε μια δυσκολία στο σύστημα , δεν ήταν ενημερωμένοι οι συνάδελφοι ότι εκτός από την πρώτη οθόνη ακολουθούσαν κι άλλα άρθρα, επομένως ψήφισαν μόνο αυτά που εμφανίζονταν στο πάνω μέρος της οθόνης και θα κληθεί ο καθένας σας να δηλώσει προφορικά τι θα ψήφιζε και στα υπόλοιπα άρθρα που ακολουθούσαν" είπε ο κ. Κουράκης.



Κομισιόν και Eurogroup καλωσορίζουν την υπερψήφιση των τελευταίων προαπαιτούμενων απο την ελληνική βουλή