Quantcast

Ικανοποιημένη από τις δηλώσεις Σταθάκη η «Ελληνικός Χρυσός»

Η εταιρεία επισημαίνει, ωστόσο, ότι αναμένει άμεσα τις άδειες που εκκρεμούν.

Την ικανοποίησή της από τις δηλώσεις του υπ. Περιβάλλοντος, νωρίτερα σήμερα, εκφράζει με ανακοίνωσή της η «Ελληνικός Χρυσός», επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι αναμένει άμεσα τις άδειες που εκκρεμούν.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τις δηλώσεις του υπουργού. Ωστόσο, δεν έχουμε λάβει ακόμα τις άδειες στα χέρια μας. Αναμένουμε τις άδειες που εκκρεμούν τόσο για την Ολυμπιάδα, όσο και για τις Σκουριές άμεσα» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε μετά από τη συνάντηση του κ. Σταθάκη με εκπροσώπους των εργαζομένων, στο υπουργείο.

Εν τω μεταξύ, τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στα μεταλλεία Χαλκιδικής εκφράζει η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), σημειώνοντας ότι «η απόφαση για αναστολή της επενδυτικής δραστηριότητας της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός" έρχεται να διαψεύσει τα φαντασιακά αφηγήματα του πρωθυπουργού για στροφή στην επιχειρηματικότητα και την προσέλκυση επενδύσεων με κάθε τρόπο». Όπως τονίζει το ΕΚΘ, «με γνώμονα πάντοτε την προστασία του περιβάλλοντος και των συνθηκών ζωής στην περιοχή, η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει την αβεβαιότητα των εργαζομένων και κατοίκων της Χαλκιδικής και να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας με τη συνέχιση του έργου».

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με εκπροσώπους των εργαζομένων στα μεταλλεία χρυσού, ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωσε ότι όλες οι εκκρεμότητες θα λυθούν στη διαιτησία, η οποία αναμένεται να διαρκέσει τρεις μήνες, ενώ πρόσθεσε ότι η ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους πρόκειται να συνεδριάσει σήμερα για το θέμα. Ο ίδιος επανέλαβε έως αύριο θα εκδοθούν όλες οι άδειες που απομένουν για την ολοκλήρωση της αδειοδότησης της Ολυμπιάδας, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να αρχίσει άμεσα η εκμετάλλευση του συγκεκριμένου μεταλλείου. Η αδειοδότηση των Σκουριών που συνδέεται με το επίμαχο ζήτημα της μεταλλουργικής μεθόδου που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από το αποτέλεσμα της διαιτησίας, κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ