Κομισιόν και Eurogroup καλωσορίζουν την υπερψήφιση των τελευταίων προαπαιτούμενων απο την ελληνική βουλή

Την υπερψήφιση του "πολυνομοσχεδίου" με τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης και τελευταίας αξιολόγησης...
Την υπερψήφιση του "πολυνομοσχεδίου" με τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης και τελευταίας αξιολόγησης του 3ου ελληνικού προγράμματος διάσωσης του ESM, καλωσόρισε ο αρμόδιος επί των οικονομικών Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο Επίτροπος έκανε λόγο για "Καλά νέα, καθώς το νομοσχέδιο που θεσπίζει διάφορες προηγούμενες ενέργειες εγκρίθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο! "

Σημειώνει δε ότι "οι ομάδες μας θα το αξιολογήσουν προσεκτικά, όπως και την ολοκλήρωση των άλλων δεσμεύσεων πριν από το Eurogroup στις 21/6", χαρακτηρίζοντας τη σημερινή εξέλιξη "ένα ακόμα βήμα προς την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος".

Παρομοίως ο Πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Τσεντένο, σημείωσε στο δικό του μήνυμα ότι η Ελλάδα "συνεχίζει να εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της".

Αναφέρει δε ότι "ένα ακόμα ορόσημο που ολοκληρώθηκε με την εκκαθάριση των καθυστερήσεων επιτρέπει στον ESM να εκταμιεύσει € 1δις που ήταν σε εκκρεμότητα" και τονίζει ότι "η σημερινή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ESM είναι μια καλή εκκινηση τις συζητήσεις για την έξοδο του προγράμματος στο Εurogroup της επόμενης εβδομάδας".

Για "καλά νέα", έκανε λόγο και ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.