Κυβερνητικός αξιωματούχος: Δεν μειώνεται το αφορολόγητο το 2019 – Κανονικά το «κούρεμα» των συντάξεων

Τα συμπεφωνημένα θα τηρηθούν όσον αφορά τις περικοπές σε συντάξεις-αφορολόγητο. Κατατίθεται αρχές Ιουνίου το μεσοπρόθεσμο. Στο 2-2,1% περιορίζεται η πρόβλεψη για την ανάπτυξη. Αισιοδοξία για SLA.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εφαρμοστεί η περικοπή του αφορολογήτου από το 2019, τα συμπεφωνημένα όσον αφορά τις συντάξεις θα τηρηθούν δήλωσε σήμερα κυβερνητικός αξιωματούχος μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για τα δημοσιονομικά θέματα.

Η ίδια πηγή προανήγγειλε την κατάθεση του νέου μεσοπρόθεσμου προγράμματος ως μέρος ενός πολυνομοσχεδίου για την υλοποίηση των προαπαιτουμένων της 4ης αξιολόγησης στις αρχές Ιουνίου.

Το μεσοπρόθεσμο θα προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης στην περιοχή του 2-2,1% για φέτος, ενώ η ίδια πηγή σημείωσε πως μετά το 2018 θα υπάρχει μόνιμη μικρή δημοσιονομική υπεραπόδοση η οποία επιχειρείται σε αυτή τη φάση να ποσοτικοποιηθεί.

Το θέμα είπε «πόσο μεγάλη θα είναι αυτή η υπέρβαση ώστε να δούμε τα περιθώρια μείωσης της φορολογίας και στοχευμένων παρεμβάσεων στις δαπάνες».

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο αξιωματούχος, το ΔΝΤ προχώρησε σε αναθεώρηση της εκτίμησής του για το φετινό πρωτογενές πλεόνασμα από το 2,9% στο 3,5% του ΑΕΠ και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, όπως είπε, ότι οι στόχοι για το 2018-19 πιάνονται.

Τέλος, η ίδια πηγή εκτίμησε πως δεν υπάρχει αμφιβολία «θα έχουμε άμεσα Staff Level Agreement».

ΠΗΓΗ: Euro2day

Εκπρόσωπος ΔΝΤ στην Ελλάδα: Τα μέτρα για ελάφρυνση χρέους, ο όρος για τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα


Ντομπρόβσκις σε Παπαδημούλη: Μέχρι τον Ιούνιο η συμφωνία για το χρέος