Ολα θα κριθούν στο νήμα για το χρέος – Δεκαήμερο «φωτιά» μέχρι το Eurogroup

Τι αναφέρει στη Realnews κορυφαίος Ευρωπαίος διπλωμάτης για την πορεία εξόδου της Ελλάδας από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης και την αναδιάρθρωση του χρέους.
Ανταπόκριση, Βρυξέλλες - Του Θάνου Αθανασίου

Μόνο τα προαπαιτούμενα μπορούν να μπουν εμπόδιο στο να υπάρξει μια συνολική απόφαση για την έξοδο της Ελλάδας από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης στις 21 Ιουνίου, μεταφέρει στη Realnews κορυφαίος Ευρωπαίος διπλωμάτης, επαναλαμβάνοντας ότι «με ή χωρίς ΔΝΤ, η τέταρτη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα είναι σεβαστή, ικανοποιητική, σημαντική και καθοριστική στα μάτια των αγορών».

Συγκεκριμένα, μετά και την ολοκλήρωση των συζητήσεων μεταξύ των υπουργών Οικονομικών των μεγάλων οικονομιών της Ε.Ε., με τους θεσμούς (ΕSM, ECB, Κομισιόν) και το ΔΝΤ στο Παρίσι, τις επαφές του Κ. Ρέγκλιγκ με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών την ίδια μέρα και τη συνεδρίαση του EWG, το μήνυμα που οι Ευρωπαίοι εταίροι στέλνουν στην Ελλάδα είναι «κάντε το κομμάτι που σας αναλογεί και μην ανησυχείτε».

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ο Ντ. Κοστέλο και το επιτελείο του θα πρέπει να δουλέψουν υπερωρίες το επόμενο Σαββατοκύριακο για να συγγράψουν, έστω και την τελευταία στιγμή, την έκθεση συμμόρφωσης των ελληνικών Αρχών με τα προαπαιτούμενα. Η ημερομηνία που οι εκπρόσωποι των 19 υπουργείων Οικονομικών έχουν δώσει σε Ελλάδα και τρόικα είναι η 14η Ιουνίου, ώστε στις 21 του ίδιου μήνα όλα να είναι έτοιμα.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα μεταβούν στο Λουξεμβούργο από το προηγούμενο βράδυ (20/06), καθώς νωρίς το πρωί της «κρίσιμης για την ελληνική οικονομία Πέμπτης», όπως τη χαρακτήρισε ο διπλωμάτης, θα πρέπει να μετάσχουν και στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕSM.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να διαβάσετε όλο το ρεπορτάζ της Realnews