Πώς θα γλιτώσουμε τις περικοπές στις συντάξεις - Τι αποκαλύπτει ανώτερη πηγή των Βρυξελλών στην Realnews

Ανώτερη πηγή των Βρυξελλών τονίζει στην Realnews ότι οι θεσμοί δεν θα επιμείνουν στην ενεργοποίηση αυτού του πρόσθετου μέτρου για το 2019, αν συνεχιστεί η καλή πορεία των δημοσιονομικών στόχων το φθινόπωρο του 2018.
Ανταπόκριση Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

H μείωση των συντάξεων που ήταν αρχικά προγραμματισμένη για το 2019, στη βάση της απόφασης για τα πρόσθετα προληπτικά μέτρα της απόφασης του Eurogroup της 24ης Μαΐου 2017, μπορεί εντέλει να αποφευχθεί, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Realnews.

Συγκεκριμένα, ανώτερη πηγή των Βρυξελλών, με πολύ καλή γνώση των διαπραγματεύσεων και κομβικό ρόλο στην επισκόπηση του τρίτου προγράμματος διάσωσης, είπε στην «R», μία μέρα μετά το Εurogroup της 4ης Δεκεμβρίου, ότι «η εκτέλεση των προληπτικών μέτρων από το κομμάτι των συντάξεων δεν πρέπει πλέον να θεωρείται δεδομένη».

Αντιθέτως, η ίδια πηγή συμπλήρωσε πως «η μείωση του αφορολόγητου πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς αποτελεί διαρθρωτικό μέτρο και έχει να κάνει με την πάγια ανάγκη για διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την απλοποίηση των φορολογικών διαδικασιών».

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να διαβάσετε όλο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews