Προς απλοποίηση η διαδικασία για τη λειτουργία επιχειρήσεων – Ποιους αφορά

Τι συμφωνήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης με τους εκπροσώπους των δανειστών
Στην περαίτερω απλοποίηση των διαδικασίων αδειοδότησης, εγκατάστασης και λειτουργίας των μεταποιητικών επιχειρήσεων θα προχωρήσει, το αμέσως επόμενο διάστημα, το υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Αυτό συμφωνήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Όπως επισημάνθηκε στομ ραντεβού, ήδη η κυβέρνηση βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας συγκεκριμένων μέτρων, μέσα απο διάλογο με την επιχειρηματική κοινότητα, δεδομένου ότι οι απλοποιήσεις είναι αναγκαία συνθήκη για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος αλλά και της παραγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων.

Επίσης, σημειώθηκε ότι οι προτάσεις που έχουν διαμορφωθεί αποτελούν προϊόν διαλόγου, εκτός από τους παραγωγικούς φορείς, και την Παγκόσμια Τράπεζα που λειτουργεί ως σύμβουλος στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο υπουργός γνωστοποίησε, ακόμη ότι στη συνάντηση συμφωνήθηκε να υπάρξουν αλλαγές και για τις δραστηριότητες που χαρακτηρίζονται οχλούσες (τρεις κατηγορίες ισχύουν στην Ελλάδα) για την αναμόρφωση του πλαισίου.

Θα διερευνηθεί η διεθνής εμπειρία και «καλές πρακτικές» από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ωστόσο, αυτή η μεταρρύθμιση αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου σε μία διετία, καθώς οι διαδικασίες είναι περίπλοκες.

ΔΕΗ: Νέο σύστημα διακανονισμού για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές