Σε αυτές τις περιοχές της Κρήτης θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα και τις Κυριακές

Για το θέμα της διεύρυνσης του ωραρίου έχουν υπάρξει αντιδράσεις στα Χανιά, με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης να τάσσεται συνολικά κατά της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.
To σύνολο της παλιάς πόλης των Χανίων, καθώς και το τμήμα της παλιάς εθνικής οδού με τις κάθετες οδούς, που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του δήμου, καθορίζει ως τουριστική περιοχή ο δήμος με απόφασή του που εστάλη, σύμφωνα με  σχετική ανακοίνωση, προς το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

«Η ανάγκη να αποκτήσει ζωή η πόλη και ο Δήμος μας στις περιοχές εκείνες, που είναι κατ΄ εξοχήν επισκέψιμες από τουρίστες, είναι επιτακτική για έναν προορισμό, που θέλει να βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις», αναφέρει, σε δήλωσή του, ο δήμαρχος της πόλης.

«Παράλληλα, δεν αναστατώνεται η ζωή του προσωπικού και των επιχειρήσεων, που βρίσκονται εντός περιοχών με χαμηλή επισκεψιμότητα» επισημαίνει, μεταξύ άλλων ο Τάσος Βάμβουκας.

«Σε κάθε περίπτωση, η δυνατότητα να ανοίξουν οι εμπορικές επιχειρήσεις την τουριστική περίοδο κατά τις Κυριακές και να διευρύνουν κατά δύο ώρες το βραδινό τους ωράριο είναι προαιρετική για τον καθένα, που δεν θα απειλείται πλέον από την επιβολή προστίμου για τη λειτουργία της επιχείρησής του, εκτός του θεσμοθετημένου ωραρίου» σημειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Για το θέμα της διεύρυνσης του ωραρίου έχουν υπάρξει αντιδράσεις στα Χανιά, με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης να τάσσεται συνολικά κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Forbes: H Ελλάδα είναι από τους πιο «καυτούς» τουριστικούς προορισμούς