Quantcast

Εκδηλώσεις για το λάδι, σε όλη την Κρήτη

Από τα Χανιά «ανοίγει» την Τετάρτη ο κύκλος εορταστικών εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς που οργανώνει ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης σε συνεργασία με φορείς του νησιού.
Από τα Χανιά άνοιξε ο κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς 2017 που οργανώνει ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ) σε συνεργασία με φορείς του νησιού.

Η εκδήλωση στα Χανιά φιλοξενήθηκε στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο και ανάλογες εκδηλώσεις υπήρξαν και σε άλλες περιοχές του νησιού.

Στο Ρέθυμνο εκδήλωση έγινε στις 24 Νοεμβρίου, στη Γέργερη Ηρακλείου στις 27 Νοεμβρίου και στην Κριτσά Λασιθίου μια ημέρα μετά.

Σύμφωνα με τον επιστημονικό συνεργάτη του ΣΕΔΗΚ Νίκο Μιχελάκη οι εκδηλώσεις απευθύνονταν σε όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους ελαιοπαραγωγούς, ελαιοτριβείς αλλά και σε εκπαιδευτικούς καθώς το περιεχόμενό τους έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Στην εκδήλωση στα Χανιά οι θεματικές αφορούσανν τις ορθές πρακτικές στην έκθλιψη και διάθεση του ελαιολάδου, τη διαχείριση αποβλήτων ελαιουργείων, ενώ θα γίνει αναφορά στις εξελίξεις στην παραγωγή και διάθεση του λαδιού.

Μαθητές από το 2ο δημοτικό σχολείο Σούδας παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο με θέμα τον δάκο και την δακοκτονία, ενώ βραβεύτηκαν και ελαιουργεία για τις σωστές πρακτικές που ακολουθούν στην έκθλιψη και διάθεση του προϊόντος.

Όλες οι εκδηλώσεις, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τελούσαν υπό την αιγίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιόλαδου.