Οι καρχαρίες λένε "cheese"!

Οι σπάνιοι καρχαρίες της Γροιλανδίας χαμογελούν στην κάμερα του φωτογράφου Doug Perrine. ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEO.
Στα βαθιά βούτηξε ένας ατρόμητος φωτογράφος από τη Χαβάη για να φωτογραφίσει σπάνιους καρχαρίες της Γροιλανδίας, γνωστούς για το χαμόγελό τους.

Οι απίθανοι καρχαρίες της Γροιλανδίας ζουν για περισσότερα από 200 χρόνια σε βάθη που ξεπερνούν τα 600 μέτρα κάτω από τον Αρκτικό πάγο. Φτάνουν σε μήκος τα 7 μέτρα και είναι τόσο ατρόμητοι που τα βάζουν ακόμα και με τις πολικές αρκούδες.Ζουν βορειότερα από οποιοδήποτε άλλο είδος καρχαρία και κολυμπούν σε νερά με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο φωτογράφος Doug Perrine αποφάσισε να αναμετρηθεί με τους σπάνιους αυτούς καρχαρίες όταν έφτασαν στα ανοιχτά της Βόρειας Αμερικής, στην αναζήτηση τροφής.Συνήθως τρώνε μεγάλες φώκιες, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις «βάζουν στόχο» πολικές αρκούδες και ταράνδους.

Παρόλ’ αυτά, ο 59χρονος φωτογράφος δεν έχασε το κουράγιο του και βούτηξε σε απόσταση ενός μέτρου από τους γιγάντιους καρχαρίες για να τους φωτογραφίσει.

«Οι καρχαρίες αυτοί είναι πολύ ήσυχοι και περίεργοι. Είναι πιο ήρεμοι από οποιοδήποτε άλλο είδος καρχαρία και το παρουσιαστικό τους είναι σχεδόν αστείο», δήλωσε ο Doug Perrine.

«Μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι αν και οι περισσότεροι καρχαρίες ενοχλούνται από τους δύτες και τον ήχο των φυσαλίδων κατά τη διάρκεια της κατάδυσης, αυτοί εδώ έδειξαν να προσελκύονται και κολύμπησαν ακόμα πιο κοντά μου για να διερευνήσουν», προσέθεσε.«Όταν μετακινήθηκα προς το μέρος τους για να τραβήξω καλύτερες φωτογραφίες, δεν έφυγαν αλλά συνέχισαν την πορεία τους με σταθερό ρυθμό», κατέληξε ο 59χρονος φωτογράφος.

Οι κάτοικοι της Γροιλανδίας και της Ισλανδίας κυνηγούν ανελέητα τους μεγαλόσωμους αυτούς καρχαρίες εδώ και πολλούς αιώνες.

Με το δέρμα τους φτιάχνουν μπότες και με τα δόντια τους φτιάχνουν εργαλεία, ενώ το κρέας τους θεωρείται ένα από τα πλέον παραδοσιακά πιάτα της Ισλανδίας.

Πηγή: econews