Προχωρούν έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης

Ξεπεράστηκαν τα εμπόδια οριοθέτησης ρεμάτων του δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης που ευθύνονται για καταστροφικές πλημμύρες.
Προχωρά η αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη, καθώς ξεπεράστηκαν τα τελευταία εμπόδια για την οριοθέτηση των επτά ρεμάτων σε Περαία και Αγία Τριάδα, τα οποία ευθύνονται για τις καταστροφικές πλημμύρες στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου του 2016.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος, «ξεπεράστηκαν τα εμπόδια και πήραμε την έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να προχωρήσει στην υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η οριοθέτηση των επτά ρεμάτων του δήμου Θερμαϊκού».

'Οπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9FM", ο Γιάννης Μαυρομάτης, «έχουμε έναν πλήρη φάκελο, την υδραυλική μελέτη και την οριοθέτηση των επτά ρεμάτων. Μια μελέτη, με προϋπολογισμό 7.200.000 ευρώ, ώστε να υποβληθεί μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2018 στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει η δέσμευση από τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, ότι θα χρηματοδοτηθεί το έργο, το οποίο «θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά όλο τον δήμο Θερμαϊκού, καθώς αυτά τα ρέματα πνίγουν την περιοχή και με ψιλή βροχή».