Άγρια κόντρα Παπαδημητρίου-Τζαβάρα στη Βουλή για τα «κόκκινα» δάνεια (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι αναφορές του υπουργού Οικονομίας στα υψηλά επιτόκια στις ΗΠΑ προκάλεσαν την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ που είπε πως ο κ. Παπαδημητρίου ήταν απών τόσα χρόνια από την Ελλάδα.
«Μαλλιά κουβάρια» έγιναν Δημήτρης Παπαδημητρίου και Κώστας Τζαβάρας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για την «εξαγορά κόκκινων δανείων από τους δανειολήπτες».

Οι αναφορές του υπ. Οικονομίας στα υψηλά επιτόκια στις ΗΠΑ προκάλεσαν την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της ΝΔ που ανέφερε πως το κυβερνητικό στέλεχος απείχε τόσα χρόνια από την Ελλάδα και «δυστυχώς εξακολουθεί να είναι απών και τώρα που έχει γίνει υπουργός».

«Μικροπολιτικό παραλήρημα» καταλόγισε στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Παπαδημητρίου.«Εκπλήσσομαι για το μικροπολιτικό σας παραλήρημα. Είπα για την Αμερική, γιατί είπατε ότι είμαστε η μόνη χώρα που έχει 29% επιτόκιο. Σας είπα λοιπόν πως δεν είμαστε η μόνη χώρα, μη μου λέτε λοιπόν ότι επειδή έλειπα από την Ελλάδα, δεν ξέρω τι γίνεται στη χώρα. Έχετε ανακατέψει τα καταναλωτικά δάνεια με τα στεγαστικά, τα στεγαστικά δάνεια έχουν επιτόκιο 3% και 4% που είναι πολύ πιο φτηνότερο από άλλες χώρες», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομίας.

Να του ζητήσει συγγνώμη ζήτησε ο Κώστας Τζαβάρας, με τον Νικήτα Κακλαμάνη να παρεμβαίνει «πυροσβεστικά» και να αναφέρει ότι θα διαγραφεί η φράση από τα πρακτικά, καθώς δεν αρμόζει ούτε στον ίδιο τον κ. Παπαδημητρίου, ούτε σε υπουργό.

ΠΗΓΗ: ant1news.gr