Quantcast

Ανοίγει την ψαλίδα η ΝΔ

Προβάδισμα 2,7 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Τι λένε οι πολίτες για την Χρυσή Αυγή.

Στην πρώτη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε αμέσως μετά την εγκληματική επίθεση, δηλαδή στο τριήμερο από 19 έως 21 Σεπτεμβρίου, σχεδόν 8 στους 10 πολίτες χαρακτηρίζουν τη Χρυσή Αυγή φασιστική ή εγκληματική οργάνωση, ενώ το 87% πιστεύει ότι «κάτι πρέπει να αλλάξει» για το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Από τις θανατηφόρες μαχαιριές στον Παύλο Φύσσα, το ποσοστό της Χρυσής Αυγής εμφανίζει πτώση 2,5%, ενώ η διαφορά υπέρ της ΝΔ διευρύνεται στις 2,7 ποσοστιαίες μονάδες.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Rass η Χρυσή Αυγή «πέφτει» κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες, σε σύγκριση με την αντίστοιχη έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας, πριν από μία εβδομάδα, ενώ οι διαρροές τόσο από τη ΝΔ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν περιοριστεί εντυπωσιακά.

Είναι ενδεικτικό ότι στην αντίστοιχη δημοσκόπηση της Rass που διενεργήθηκε από τις 10 μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου στον πίνακα των μετακινήσεων ψηφοφόρων, η ΝΔ «έχανε προς τη Χρυσή Αυγή 3,4%, ενώ τώρα η διαρροή βρίσκεται στο 1,4%.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στον ΣΥΡΙΖΑ: Πριν από επτά μέρες, από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα «έφευγε» προς τη Χρυσή Αυγή 2,6%, ενώ σήμερα η διαρροή έχει μειωθεί στο 1,6%.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά όλα τα ευρήματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος»: