Quantcast

Βασίλης Λεβέντης: Τα τηλεφωνήματα που τον έκαναν να μην παραιτηθεί

Το real.gr αποκαλύπτει τις δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με δύο Μητροπολίτες αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Του Ηλία Μπενέκου

Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με δύο Μητροπολίτες αργά το βράδυ της Παρασκευής, οφείλεται – όπως αποκαλύπτουν στο real.gr συνεργάτες του Βασίλη Λεβέντη – η οριστική απόφαση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων να μην παραιτηθεί από βουλευτής.

«Σε θέλουμε μέσα στην βουλή» φέρεται να του είπαν, και όπως συνεχίζουν οι ίδιες κομματικές πηγές , «ήταν τόση η πίεση που του ασκήθηκε από τους ιεράρχες, όσο και από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, που αποφάσισε να μην περιμένει την Δευτέρα και τη διαβούλευση με τα στελέχη του στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις του, αλλά έσπευσε να αναγγείλει νωρίτερα την απόφασή του να παραμείνει».

Ένας ακόμη λόγος, για τον οποίο ο κ. Λεβέντης αποφάσισε να μην εγκαταλείψει τα βουλευτικά έδρανα ήταν και το γεγονός ότι το κόμμα του δεν είχε τις απαραίτητες δομές και πρόσωπα με εμπειρία, που θα μπορούσαν να καλύψουν την δική του απουσία εντός κοινοβουλίου. «Δεν θα μπορέσουν να σταθούν μπροστά στους καρχαρίες της βουλής και να τους αντιμετωπίσουν» φέρεται να είπε στους συνεργάτες του ο Βασίλης Λεβέντης ο οποίος τους γνωστοποίησε ότι «θα μείνει και ας τον κατηγορήσουν τελικά ότι μπλόφαρε». Εκτίμησε δηλαδή πως η παραμονή του «ήταν η καλύτερη απάντηση σε όσους θέλουν να τον τελειώσουν πολιτικά».

Άλλωστε όπως είπε και ο ίδιος χθες από τη Θεσσαλονίκη όπου μίλησε, «θα μείνω όρθιος σε έναν ανένδοτο αγώνα κατά του ψέματος, της διαφθοράς και ενός διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος», ενώ κάλεσε τους πολίτες να τον ακολουθήσουν στην πορεία «για το καλό του τόπου».

Η κριτική πάντως για τη στάση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων παραμένει, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι ουδέποτε είχε πραγματική πρόθεση να παραιτηθεί, αλλά προκάλεσε με τις δηλώσεις του το σχετικό θόρυβο, αφενός επιχειρώντας να εμφανιστεί ως υποστηρικτής των θέσεων της εκκλησίας σε μία προσπάθεια να αποκομίσει πολιτικά οφέλη και αφετέρου υπό την πίεση των δημοσκοπήσεων που τον εμφανίζουν εκτός βουλής. Πληροφορίες του τελευταίου διαστήματος εξάλλου επέμεναν ότι υπάρχουν φυγόκεντρες τάσεις στο κόμμα, μη αποκλείοντας μάλιστα και ενδεχόμενες αποχωρήσεις.

Από την Ένωση Κεντρώων πάντως διαψεύδουν κατηγορηματικά όλα αυτά τα σενάρια, απαντώντας ότι οι θέσεις του Βασίλη Λεβέντη ήταν ανέκαθεν γνωστές και σταθερές καθώς και ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι απόλυτα συμπαγής και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

Όσο για τα γκάλοπ; Σημειώνουν ότι τα δικά τους στοιχεία δείχνουν εντελώς διαφορετική εικόνα και προέρχονται από τις «δημοσκοπήσεις» που γίνονται επί τόπου, στην καθημερινή επαφή του Βασίλη Λεβέντη με τους πολίτες. Αναφέρουν δε πως το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σκοπεύει να πραγματοποιήσει επισκέψεις και ομιλίες σε πολλούς νομούς ανά την επικράτεια.

Λεβέντης: Δεν παραιτούμαι και καταθέτω τροπόλογία στη Βουλή για την αλλαγή φύλου

Μιλώντας χθες σε στελέχη του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δε θα παραιτηθεί από βουλευτής, όπως είχε δηλώσει πριν την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την νομική αλλαγή φύλου.

Παράλληλα ανακοίνωσε την πρόθεση του να καταθέσει στη Βουλή τροπολογία για την ανασκευή διατάξεων του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου αλλά και για τα δικαιώματα των μειονοτήτων.

«Κάτω από τις συνθήκες που ψήφισαν το νομοσχέδιο και για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», αλλά και για την αλλαγή φύλλου και βλέποντας μέσα στη Βουλή μια σαπίλα, αηδιάζοντας, έφτασα στο σημείο να σκεφτώ την παραίτηση, για να ταρακουνήσω το τέλμα, από το αξίωμα του βουλευτή. Σκέφτηκα ότι η θυσία ενός ανθρώπου και μάλιστα αγωνισθέντος επί σαράντα χρόνια για να εισέλθει στη Βουλή, η θυσία αυτή, θα ήταν σημαντική για να ταρακουνηθεί ο βάλτος. Ήταν η πρώτη μου σκέψη. Μετά από ολίγον ημερών καλλιέργεια, τα μηνύματα από την Ένωση Κεντρώων είναι αντίθετα. Όλοι επιμένουν να μείνω εις την θέση μου» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κέντρου.