«Βόμβα» από τον πρωθυπουργό του Ερντογάν: Κατεβάσαμε την ελληνική σημαία από βραχονησίδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε πως άνδρες της ακτοφυλακής ανέβηκαν στη νησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος» και κατέβασαν ελληνική σημαία που είχαν υψώσει νεαροί.
Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ προέβη σε νέες ανακοινώσεις και προειδοποιήσεις προς την Ελλάδα, κάνοντας αναφορά σε αύξηση της προκλητικότητας και των παραβάσεων από πλευράς των Ελλήνων.

«Στο Αιγαίο, γνωρίζουμε ότι κατά καιρούς αυξάνονται οι εντάσεις στις σχέσεις με την γείτονα Ελλάδα, αλλά τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί οι παραβιάσεις. Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν ανήκουν σε κανέναν. Βλέπουμε ότι γίνονται παρόμοιες ενέργειες, όπως έγιναν και στα Ίμια (στα Καρντάκ αναφέρει). Ήταν μια προσπάθεια να "φυτέψουν" μια ελληνική σημαία σε βραχονησίδα. Το λιμενικό μας έκανε την απαραίτητη παρέμβαση και αφαίρεσε την σημαία. Προτείνουμε η Ελλάδα να απέχει από προκλήσεις που θα αυξήσουν την ένταση στις σχέσεις μας», είπε ο Γιλντιρίμ, όπως αναφέρει ο enikos.gr.

Ο ιστότοπος Aydinlik συνδέει τις δηλώσεις Γιλντιρίμ με την κίνηση τριών νεαρών να υψώσουν την ελληνική σημαία την περασμένη Παρασκευή στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος», όπως έγραψε χθες το samos24,  κοντά στους Φούρνους, και δημοσιεύει τις φωτογραφίες.Οι Τούρκοι «αγνοούν» το επεισόδιο με το ελικόπτερο στη Ρω – Γιλντιρίμ: Δεν υπήρξε κανένα περιστατικό