Quantcast

Διπλός κίνδυνος για την Ελλάδα από τις γερμανικές κάλπες

Κατρούγκαλος στον realfm: Η Μέρκελ δεν είναι από τους πολιτικούς που θα υιοθετήσουν τρελά σχέδια αναζωογόνησης του Grexit – Μάζης: Το σενάριο της «Τζαμάικα» σημαίνει δύσκολο καιρό για την Ελλάδα.
Διπλό κίνδυνο αντιμετωπίζει η Ελλάδα από το αποτέλεσμα της γερμανικής κάλπης, καθώς η χώρα μας έχει μπροστά της την τρίτη αξιολόγηση.

To κόμμα των φιλελευθέρων, εφόσον συμμετάσχει στον κυβερνητικό σχηματισμό, αναμένεται να έχει σε στενή παρακολούθήση την Αθήνα ως προς το αν εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις.

Μιλώντας στον realfm 97.8 και τους Νίκο Στραβελάκη και Βασίλη Σκουρή, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, πάντως, στην πρώτη κυβερνητική αντίδραση, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επόμενη μέρα.

«Νομίζω ότι δεν θα υπάρξουν θεαματικές αλλαγές της γερμανικής πολιτικής σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ακριβώς γιατί τον τόνο εξακολουθεί να δίνει η Μέρκελ», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η καγκελάριος έχει δείξει ότι είναι πραγματίστρια. Προφανώς, δεν είναι πολιτικός ούτε της αριστεράς, ούτε της κοινωνικής Ευρώπης, αλλά δεν είναι και από τους πολιτικούς που θα υιοθετήσουν τρελά σενάρια αναζωογόνησης του Grexit ή καταστροφικά σχέδια για την Ευρώπη. Πιστεύω ότι θα πάρει μάθημα από τις εκλογές αυτές».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97.8 Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ

Αφετέρου, το δεύτερο «καυτό» ζήτημα για την Ελλάδα είναι το μεταναστευτικό. Όπως τόνισε στον realfm 97.8 o Ιωάννης Μάζης, «ένας ενδεχόμενος συνασπισμός Μέρκελ, Πρασίνων και Φιλελεύθερων σημαίνει δύσκολο καιρό για την Ελλάδα».

«Το μόνο που με κάνει να ελπίζω ότι υπάρχει... λίγο γάλα στον καφέ είναι οι Πράσινοι», ανέφερε ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Οικονομικής Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Επίσης», σημείωσε ο ίδιος, «υπάρχει κάτι, το οποίο θεωρώ ελαφρώς απίθανό, αλλά λόγω της ανόδου του AfD θα μπορούσε και η ευρωπαϊκή αριστερά να βάλει ένα χέρι ούτως ώστε να υπάρχει μία ισοστάθμιση».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΖΗΣ


Μήνυμα Τσίπρα σε Μέρκελ: Η αλληλέγγυα και δημοκρατική Ευρώπη είναι σήμερα πιο αναγκαία από πότε