Δραγασάκης: Η ανάπτυξη δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και κοινωνική

Τι είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μετά τη συνάντηση με την πρέσβη της Δημοκρατίας της Σλοβακίας στην Αθήνα.

Με την πρέσβη της Δημοκρατίας της Σλοβακίας στην Αθήνα, Ιβέτα Ιρίτσοβα συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Κατά τη διάρκεια του τετ α τετ συζητήθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης των διμερών οικονομικών σχέσεων, ενώ παράλληλα διερευνήθηκαν οι δυνατότητες προς αυτή την κατεύθυνση, με έμφαση στους αναπτυξιακούς θεσμούς, στον τουρισμό και στις υπηρεσίες Υγείας.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του γραφείου του αντιπροέδρου, η πρέσβης της Σλοβακίας έδειξε ενδιαφέρον για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση για την επιτάχυνση της ανάπτυξης.

Από την πλευρά του ο κ. Δραγασάκης ενημερώνοντας την κ. Ιρίτσοβα, τόνισε ότι στη νέα φάση για την οικονομία, προτεραιότητα της Αθήνας είναι η ανάδειξη ενός νέου υποδείγματος Δίκαιης και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Όπως υπογράμμισε το κυβερνητικό στέλεχος η ανάπτυξη είναι όχι μόνο οικονομική αλλά και κοινωνική διαδικασία, η οποία προϋποθέτει την ενεργή συμμετοχή όλων.

Υπό αυτό ακριβώς το πρίσμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ειδική αναφορά στα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια και στις σημαντικές δυνατότητες που προκύπτουν για τη δημιουργία παραγωγικών συμπλεγμάτων σε περιφερειακό επίπεδο.

Ο Γιάννης Δραγασάκης και η Ιβέτα Ιρίτσοβα συζήτησαν επίσης την ενίσχυση των επενδυτικών κινήτρων, με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ