Quantcast

Ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών-Αμυνας ζητά η ΝΔ μετά τις τουρκικές προκλήσεις

Με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, η ΝΔ θα ζητήσει συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών και παρουσία του υπουργού Άμυνας και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Τη σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο Πέλαγος θα ζητήσει η Νέα Δημοκρατία, η οποία ετοιμάζεται να καταθέσει σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Η ΝΔ θα ζητήσει η συνεδρίαση να γίνει κεκλεισμένων των θυρών και παρουσία του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επίσης προγραμματίσει σύσκεψη με τους τομεάρχες Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο και Βασίλη Κικίλια, ώστε να συζητηθούν ο εμβολισμός πλοίου του Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό ανοιχτά των Ιμίων και οι επακόλουθες προκλητικές δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ερντογάν.

Κουμουτσάκος: Απαράδεκτες οι απειλές Ερντογάν  - Συνιστούν επικίνδυνη κλιμάκωση

«Οι απαράδεκτες απειλές Ερντογάν και η ακραία πρόκληση του εμβολισμού σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό μέσα στα χωρικά μας ύδατα, στην περιοχή των Ιμίων, συνιστούν επικίνδυνη κλιμάκωση. Αποτελούν νέους κρίκους στην αλυσίδα των προκλήσεων που ακολούθησαν την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας», δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.