Επίθεση Τζιτζικώστα σε Μεϊμαράκη

Ανεβαίνουν οι τόνοι στη Νέα Δημοκρατία ενόψει της εκλογής του νέου αρχηγού.(VIDEO)
Ανεβαίνουν οι τόνοι στη Νέα Δημοκρατία ενόψει της εκλογής του νέου αρχηγού στις 22 Νοεμβρίου.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη κατηγορώντας τον πως η πρόσκλησή στους συνυποψηφίους του στη Μαδρίτη ήταν «καθαρά προχηματική» λέγοντας χαρακτηριστικά πως ότι «όσο βρίσκονταν στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος οι τρεις συνυποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος, δεν βγήκε ούτε μία κοινή φωτογραφία. Εγώ δεν συνάντησα καν τον κύριο Μεϊμαράκη», είπε και πρόσθεσε ότι «τον άκουσα μόνο να μιλάει».

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Mega ανέφερε κάποιοι επικαλούνται την ενότητα στα λόγια, αλλά δεν την υπηρετούν στις πράξεις κάνοντας λόγο για «κόλπα του παρελθόντος».

Ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε επίσης πως ο κ. Μεϊμαράκης προχώρησε σε «συμφωνία πίσω από κλειστές πόρτες» με τη Ντόρα Μπακογιάννη όσον αφορά την υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ. «Οι συμφωνίες πίσω από κλειστές δυστυχώς είναι σε ημερήσια διάταξη», πρόσθεσε και ανέφερε ότι στέκεται στον «μεταβατικό αρχηγό ο όποιος ευαγγελίζεται τάχα την ενότητα στα λόγια, αλλά στην πράξη δεν το κάνει».


Real.gr ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ από realmedialive

Σε ό,τι αφορά την σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά και τις φήμες που λένε ότι τον στηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός, είπε πως «με τον κύριο Σαμαρά συγκρούστηκα και πολιτικά, για τον ΕΝΦΙΑ και ζητήματα της Αυτοδιοίκησης, αλλά και προσωπικά, οπότε σας λέω ξεκάθαρα, ότι αυτό που βλέπετε, αυτό είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, δεν κρύβετε πίσω του κανένας μηχανισμός και κανένα πρόσωπο». «Θεωρώ τουλάχιστον κακόγουστο αστείο και πολύ υποτιμητικό να λένε κάποιοι ότι αν εκλεγώ θα γίνει την επόμενη μέρα αντιπρόεδρος το κ. Σαμαράς», πρόσθεσε.

«Πίσω μου δεν βρίσκονται ούτε συστήματα, ούτε μηχανισμοί, ούτε παλιές ιστορίες, πίσω μου δεν βρίσκεται κανείς μηχανισμός, μονάχα οι πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας αρνήθηκε ότι έχει τη στήριξη του Ανδρέα Παπαμιμίκου, λέγοντας ότι επί ημερών του, στη γραμματεία της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. δεν του δόθηκε το χρίσμα για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον είχε αποκαλέσει «τζάμπα μάγκα».


Real.gr ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ VIDEO 2 από realmedialive

Θέλω να αφήσω πίσω μας τους διαχωρισμούς στη Νέα Δημοκρατία, δεν μπορεί σήμερα να είμαστε χωρισμένοι σε Μητσοτακικούς, Καραμανλικούς κλπ, επισήμανε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Διεκδικώ την ηγεσία για να οδηγήσω τη ΝΔ στη νίκη» είπε και πρόσθεσε πως «Δεν πιστεύω στις δυαρχίες. Από την εκλογή στη ΝΔ μέχρι και τις εκλογές...Θα οριστούν δύο αντιπρόεδροι. Ενας για τη βουλή και ένας για το σχέδιο ανασυγκρότησης» χωρίς να αποκαλύψει ποιοι θα είναι.