Quantcast

Ερώτηση Παναγούλη – Αθανασίου για Καρούζο

Με αφορμή το δημοσίευμα της Realnews οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου καταθέτουν ερώτηση στη βουλή.
Με αφορμή το δημοσίευμα της Realnews οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου καταθέτουν ερώτηση στη βουλή.

Ο κ. Παναγούλης μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της ερώτησης. «Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews στο φύλλο στις 23/9/2012 ο κ. Ιωάννης Καρούζος εμπλέκεται σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Και συνεχίζω... Υπάρχει μια απόφαση του εφετείου Πειραιώς, του 3μελούς εφετείου Κακουργημάτων, που καταδικάστηκε στις 14 Οκτωβρίου του 2011 ο κ. Καρούζος σε 8 χρόνια φυλάκιση άνευ μετατροπής, άνευ αναστολής, άνευ δικαιώματος έφεσης», είπε ο κ. Παναγούλης.

Και πρόσθεσε: «Ο καταδικαστείς φυγοδικεί και σύμφωνα με πληροφορίες διαμένει σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου των Αθηνών. Αυτή είναι η πραγματικότητα και το ερώτημα που μπαίνει είναι το εξής: Είναι ακριβώς 11 μήνες από την ημέρα που καταδικάστηκε κι αυτή η απόφαση θα έπρεπε να είχε κοινοποιηθεί στις αστυνομικές αρχές και ο κύριος αυτός να έχει ακολουθήσει ότι λέει ο νόμος».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ REALFM ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ

Διαβάστε αναλυτικά την ερώτηση των δύο βουλευτών
 
«ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
- ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ και ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
- ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Θέμα: Μη εκτέλεση τελεσίδικης Δικαστικής απόφασης

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας REAL NEWS στο φύλλο τις 23-09-2012, ο κ. Ιωάννης Καρούζος εμπλέκεται σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Κατόπιν τούτου πληροφορηθήκαμε εγκύρως ότι ο κ. Ιωάννης Καρούζος με την υπ. αρίθμ. 937/2011 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πειραιώς (Κακουργημάτων) καταδικάσθηκε σε ποινή καθείρξεως οκτώ ετών , άνευ ανασταλτικού αποτελέσματος, καθώς και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του επί τριετία .

Η απόφαση αυτή του Τριμελούς Εφετείου Πειραιώς (Κακουργημάτων) δεν κατέστη δυνατόν να εκτελεσθεί. Ο καταδικασθείς φυγοδικεί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες διέμενε σε σουϊτα πολυτελούς ξενοδοχείου των Αθηνών !..

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κύριοι Υπουργοί:

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να ενημερώσει τη Βουλή των Ελλήνων για την αδράνεια των διωκτικών αρχών που προϊσταται. Ειδικότερα ερωτάται τι συνέτρεξε και παρέμεινε ανεκτέλεστος η ποινή κάθειρξης οκτώ ετών , και δη άνευ ανασταλτικού αποτελέσματος , του Τριμελούς Εφετείου (Κακουργημάτων) Πειραιώς γα τον Ιωάννη Καρούζο . Επίσης,

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αν κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες και πώς. Γιατί δεν γίνεται σεβαστή η απόφαση του διακστηρίου;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΣΤΑΘΗΣ Β. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΝΑΣΟΣ) ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ»