Quantcast

Φίλης: Συγκυβερνούμε με τον Καμμένο για λόγους ανάγκης – «Σκοταδισμός» η απόφαση του ΣτΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

Είμαστε δύο διαφορετικά κόμματα εμείς της Αριστεράς και οι ΑΝΕΛ της δεξιάς, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – «Αρνητική έκπληξη» η απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών, τόνισε.
«Είμαστε δύο διαφορετικά κόμματα εμείς της Αριστεράς και ο κ. Καμμένος της δεξιάς. Συγκυβερνούμε για λόγους ανάγκης με τον κ. Καμμένο λόγω των συσχετισμών που προέκυψαν το 2015 με στόχο να ξεπεραστεί η μνημονιακή πραγματικότητα και να υπάρξει κάθαρση και ένας εκδημοκρατισμός», δήλωσε ο Νίκος Φίλης.

Και πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Καθώς βγαίνουμε από αυτή τη μεταβατική φάση και βγαίνουμε από τη δανειακή σύμβαση είναι λογικό να συζητάμε με άλλους όρους τη συγκρότηση των κυβερνητικών σχημάτων και όπως συζητούν στην Ευρώπη ένα πρόγραμμα προοδευτικής ή ένα πρόγραμμα συντηρητικής νεοφιλελεύθερης διακυβέρνησης και εκεί ο καθένας θα κρίνει με ποιους θα πάει και ποιους αφήσει».



Επίθεση Δ. Καμμένου σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: Οι ΑΝΕΛ δεν θα ξυρίσουμε και το μουστάκι – Θα απαντάμε στις προκλήσεις

Μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής, ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε, εξάλλου, ως «αρνητική έκπληξη»την απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών προσθέτοντας ότι πρόκειται για «σκοταδισμό, μεσαίωνα και αναχρονισμό» ωστόσο όπως ενημέρωσε από την εξέλιξη αυτή δεν κινδυνεύει το μάθημα των νέων Θρησκευτικών στα σχολεία.

Ο ίδιος απέδωσε την απόφαση αυτή -που, όπως είπε, ελήφθη όχι ομόφωνα αλλά κατά πλειοψηφία- σε λανθασμένη ερμηνεία του Συντάγματος.

Εξήγησε πως το Σύνταγμα λέει ότι το σχολείο πρέπει να στηρίζει τη θρησκευτική συνείδηση και αυτό κάνει το σχολείο με το μάθημα των Θρησκευτικών από την Δ΄Δημοτικού ως την Γ’ Λυκείου.



ΝΔ για Θρησκευτικά: Νέο πλήγμα από το ΣτΕ στο υπουργείο Παιδείας

Ένωση Κεντρώων: Γενναία η στάση των δικαστών απέναντι στο νομοσχέδιο Φίλη

ΚΚΕ: Η απόφαση του ΣτΕ αναδεικνύει την ανάγκη πλήρους δαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας