Γεννηματά: Οι επόμενες κινήσεις μετά την εκλογή της - Ξεκινά η προετοιμασία για ιδρυτικό συνέδριο

Η νεοεκλεγείσα αρχηγός της προοδευτικής παράταξης αναμένεται να ξεκινήσει κύκλο επαφών με τον Νίκο Ανδρουλάκη, υποψηφίους, κόμματα και κινήσεις.
Μετά την εκλογή της στην ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, η Φώφη Γεννηματά αναμένεται τις επόμενες ημέρες να αρχίσει την προετοιμασία της διεξαγωγής του ιδρυτικού συνεδρίου του νέου φορέα.

Η σύγκληση του συνεδρίου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τοποθετείται μέχρι το Πάσχα, ώστε όλα να έχουν ολοκληρωθεί για κάθε εκλογικό ενδεχόμενο.

Έπειτα από μερικές ημέρες απαραίτητης χαλάρωσης και εσωτερικών συσκέψεων με το επιτελείο της, η νεοεκλεγείσα αρχηγός της προοδευτικής παράταξης αναμένεται, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, να ξεκινήσει κύκλο επαφών με τον Νίκο Ανδρουλάκη, υποψηφίους, κόμματα και κινήσεις.

Έως το τέλος της εβδομάδας η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι πιθανόν να συναντηθεί με τον Σταύρο Θεοδωράκη για τον συντονισμό των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, όπως είχαν δεσμευτεί προεκλογικά.

Παράλληλα, μέσω των διαβουλεύσεων, εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί η κοινή στάση αντιμετώπισης της «επίθεσης φιλίας», στην οποία εκτιμάται ότι θα προχωρήσουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, στις άμεσες προτεραιότητες της πρώηη υπουργού είναι να συγκροτηθεί, με τη συμμετοχή υποψηφίων και κομμάτων που μετείχαν στο εγχείρημα, ένα κεντρικό πολιτικό όργανο που θα καθοδηγεί τις διαδικασίες, όπως επίσης και ευρεία οργανωτική επιτροπή συνεδρίου για την εκπόνηση θέσεων, καταστατικών αρχών και προγραμματικών πολιτικών δεσμεύσεων.
 
Εκεί θα καθοριστούν οι όροι και ο τρόπος του προσυνεδριακού διαλόγου, ενώ προτεραιότητά της είναι να προωθείται η ομογενοποίηση του νέου φορέα σε όλα τα επίπεδα, ώστε να ενισχυθεί η ενότητά του.