Γιλντιρίμ: Έγιναν παραβιάσεις στα Ίμια και εμείς απαντήσαμε – Οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ θα αποφασίσουν μέτρα αποκλιμάκωσης

Το Αιγαίο είναι θάλασσα φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός, στον απόηχο της έντασης στην περιοχή. Τι είπε για τη συνομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα.
«Η Άγκυρα έχει εκφράσει ρητά προς την Αθήνα τη θέση ότι η αποχή από εντάσεις είναι ο καλύτερος δρόμος για τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, λίγες ώρες μετά τα χθεσινά σκηνικά έντασης στα Ίμια και το Αιγαίο γενικότερα.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, κατά τη χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, ο ίδιος είπε πως «το Αιγαίο θα πρέπει να είναι θάλασσα φιλίας μεταξύ των δύο χωρών και οι δύο άνδρες συμφώνησαν να αποκλιμακώσουν την ένταση και να διατηρήσουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, μέσω πολιτικών και διπλωματικών οδών».

«Πρόσφατα υπήρξαν κάποιες παραβιάσεις σχετικά με τα Ίμια, στις οποίες απαντήσαμε», πρόσθεσε ο ηγέτης της γειτονικής χώρας.

Αναφερόμενος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Μάιο, τόνισε ότι, σε αυτό το πλαίσιο, οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών «θα συζητήσουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί ότι οι εντάσεις δεν θα κλιμακωθούν περαιτέρω».

ΠΗΓΗ: ant1news.gr