Quantcast

Η απολογία - «φωτιά» του Ν.Ζήγρα

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε στην απολογία του ο εξάδερφος του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ποιους κατονόμασε.

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Άκη Τσοχατζόπουλο μετά την πολύωρη απολογία του εξάδερφου του, Νίκου Ζήγρα που έλυσε τη σιωπή του και μίλησε για πρόσωπα και πράγματα στην υπόθεση με το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.





Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε στην απολογία του ο κ. Ζήγρας τα χρήματα στον Άκη Τσοχατζόπουλο μετέφεραν οι Γιάννης Σμπώκος και Γιάννης Μπέλτσιος, ενώ πρόσθεσε ότι «ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί είναι οι: Α. Τσοχατζόπουλος, Καμπούρογλου (TOR m1), Al Sayad Fauad και ο πρώην υπουργός εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης».



Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Ζήγρας ανέφερε στον ανακριτή ότι τόσο η πρώην, όσο και η νυν σύζυγος του πρώην υπουργού: «γνώριζαν τα πάντα». Ο ξάδερφος του Άκη Τσοχατζόπουλου φέρεται να περιέγραψε την πορεία για τη σύσταση των off shore εταιρειών, μέσω των οποίων κινήθηκαν οι μίζες, υποστηρίζοντας ότι «μεγάλα χρηματικά ποσά μετέφερε σε τσάντες πολύ συχνά ο Ι. Σμπώκος».



Παράλληλα, ο Νίκος Ζήγρας ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι ο Α. Τσοχατζόπουλος «κατέβαλε προσπάθειες να εκλέγεται βουλευτής και να εξασφαλίζει ασυλία δαπανώντας πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ για την εξαγορά ψήφων από ρωσοπόντιους, από την Κύπρο, τσιγγάνους καθώς και για διάφορες παροχές όπως αγορά εισιτηρίων του ΠΑΟΚ».



Αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ο ίδιος λέγοντας ότι: «ο Τσοχατζόπουλος τον βοήθησε, αλλά εκτιμά ότι ήταν υστερόβουλες οι ενέργειές του καθώς το πραγματικό ενδιαφέρον ήταν να μην πεθάνει και δεν προλάβει να ενημερωθεί για τους λογαριασμούς».









Ντ.Μιχαηλίδης: Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί Ζήγρα


Ι.Σμπώκος: Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με «μαύρο» χρήμα