Ηχηρές απαντήσεις Παυλόπουλου-Τσίπρα στην πρόκληση του σουλτάνου για ανταλλαγή των δύο Ελλήνων με τους 8 Τούρκους

«Λυπηρό και αδιανόητο», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Απαράδεκτο και απορριπτέο», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός στον Ταγίπ Ερντογάν.
Ο σουλτάνος, στην πρώτη του συνέντευξη έπειτα από την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, αποκάλυψε τις προθέσεις του για τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που κρατούνται πάνω από ένα μήνα, χωρίς κατηγορητήριο, στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

«Πρώτα υπάρχουν οι γκιουλενιστές που έκαναν πραξικόπημα εναντίον του κράτους μας. Κι αυτοί στρατιωτικοί είναι. Κι εμάς πρέπει να μας τους δώσουν. Αν μας τους δώσουν, τότε κι εμείς θα τους βάλουμε (τους δύο Έλληνες) στο τραπέζι», είπε προκλητικά ο Ταγίπ Ερντογάν.

Άμεση ήταν η απάντηση του Προκόπη Παυλόπουλου.

«Διαμηνύουμε ότι κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο, όπως επίσης είναι πραγματικά λυπηρό να υπάρχει τέτοια σύγχυση ανάμεσα σε στρατιωτικούς που κρατούνται αυθαιρέτως και Τούρκους πολίτες οι οποίοι έχουν πάρει πολιτικό άσυλο σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.Ξεκάθαρο ήταν και το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα.

«Σε ό,τι αφορά αναφορές περί ανταλλαγής ή συμψηφισμού, μεταξύ του ζητήματος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με άλλα ζητήματα, τονίζουμε για άλλη μία φορά ότι είναι απαράδεκτη και απορριπτέα», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.


Ο Καμμένος για τις δηλώσεις του σουλτάνου: Δυστυχώς επιβεβαιώνομαι με την «πρόταση ανταλλαγής»

Γεννηματά: Οι Έλληνες στρατιωτικοί πρέπει να απελευθερωθούν - Ανίερες συναλλαγές δεν χωρούν

Θεοδωράκης: Τα ανατολίτικα παζάρια που προτείνει ο Ερντογάν δεν έχουν σχέση με τις ευρωπαϊκές αξίες

ΝΔ: Η Τουρκία οφείλει να συνειδητοποιήσει τι σημαίνει ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης σε κράτος δικαίου