Καμμένος από την Πάφο: Η Τουρκία συμπεριφέρεται με αλαζονεία – Ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Είμαστε όλοι εδώ και για κανέναν η Κύπρος δεν είναι μακριά, είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε ομιλία του στο φιλολογικό μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ 1955-'59, Ευαγόρα Παλληκαρίδη.
«Οραμα όλων είναι η βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο», τόνισε από τη Μεγαλόνησο ο Πάνος Καμμένος.

Σε ομιλία στο φιλολογικό μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ 1955-'59, Ευαγόρα Παλληκαρίδη, στην Πάφο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε ότι «Κύπρος και Ελλάδα εργάζονται για τη λύση, αλλά δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής και να υποκύψουν στους όρους του κατακτητή, θέτοντας σε κίνδυνο την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού».Λύση, πρόσθεσε ο ΥΕΘΑ, αποτελεί η πραγματική ελευθερία της Κύπρου, όπως την οραματίστηκαν οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ και την περιέγραψε ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι αυτή την περίοδο η Τουρκία προκαλεί και συμπεριφέρεται με αλαζονεία, προσβάλλοντας το διεθνές δίκαιο στην ευρύτερη περιοχή.
Ενωμένοι, είπε, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις.Συμπλήρωσε ότι με σκληρή δουλειά διαμορφώνεται «ένας άξονας σταθερότητας, ο οποίος αρχίζει από την Ελλάδα και την Κύπρο και επεκτείνεται βόρεια προς τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και νότια προς το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία και τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα».

Ομιλητής στο φιλολογικό μνημόσυνο ήταν και ο ΥΠΕΞ της Κύπρου, ο οποίος επεσήμανε ότι η Κύπρος σήμερα δίνει και πάλι ένα δύσκολο αγώνα. Φαίνεται, σημείωσε, «να είναι μέρος της ιστορίας μας, να είμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με προκλήσεις».

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τόνισε ότι «το χρέος προς την πατρίδα και προς τους ήρωες μας δεν μπορούμε να το αφήσουμε ανεξόφλητο».

Καμμένος: Περιμένω το συντομότερο δυνατό να τελειώσει η ομηρία των Ελλήνων αξιωματικών