Quantcast

Καμμένος για Σκοπιανό: Όποιος ψηφίσει τη συμφωνία θα διαγραφεί από το κόμμα

Η θέση των ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Αμυνας προσθέτοντας ότι δεν θα ψηφίσει συμφωνία με τον όρο Μακεδονία.
Ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, που έδωσε σήμερα, εμφανίστηκε κατηγορηματικός σε ότι αφορά την επικείμενη συμφωνία για το Σκοπιανό, δηλώνοντας πως «δεν συμφωνούμε με αυτήν και δεν θα την ψηφίσουμε».

Ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι «είναι μια συμφωνία που δεν θα αποδεχθεί εύκολα ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Ιβάνοφ. Στη συνέχεια η συμφωνία θα υπογραφεί, αλλά δεν θα έχει ισχύ μέχρι να επικυρωθεί από τη Βουλή των Σκοπίων. Θα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα κι αν περάσει να επανέλθει στη σκοπιανή Βουλή, από όπου πρέπει να περάσει με πλειοψηφία 2/3 και μετά να έρθει στην Ελληνική Βουλή».

Σημείωσε πάντως ότι «η Ελλάδα έχει κερδίσει κάτι πολύ σημαντικό στη διαπραγμάτευση» καθώς, οπως είπε, «δεν είναι εκείνη που ανακόπτει την πορεία της ΠΓΔΜ σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ. «Η Ελλάδα θέλει λύση και εκείνος που αρνείται είναι το κράτος των Σκοπίων» είπε.

Ο) πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι είναι σε άμεση και στενή συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, αλλά ότι η θέση του κόμματος δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση. Έθεσε μάλιστα θέμα αυστηρής κομματικής πειθαρχίας λέγοντας ότι θα διαγραφεί και δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές όποιος υπερψηφίσει τη συμφωνία όταν έρθει στη Βουλή.

Κάλεσε παράλληλα τα υπόλοιπα κόμματα και ιδίως τη Νέα Δημοκρατία, να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους απέναντι στον ελληνικό λαό.

Ο κ. Καμμένος, εκτίμησε παράλληλα, πως η εξέλιξη αυτή δεν θα επηρεάσει την κυβερνητική συνοχή, εκτιμώντας πως οι εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο τέλος της τετραετίας κι αφού η παρούσα Κυβέρνηση εξαντλήσει τη θητεία της.

Ραγδαίες εξελίξεις στο Σκοπιανό: Το απόγευμα το νέο τηλεφώνημα Τσίπρα – Ζάεφ

Σκοπιανό: Συνάντηση με Παυλόπουλο ζήτησε ο Μητσοτάκης

Δημήτρης Καμμένος: Μεγαλειώδης ήττα το Σκοπιανό – Λόγος για να χωρίσουν οι δρόμοι ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ