Κίνημα Αλλαγής για τα γεγονότα της Τούμπας: Είναι ώρα να εφαρμοστούν με απόλυτο τρόπο οι νόμοι

Η αυθαιρεσία, οι πολιτικές παρεμβάσεις, και η βία έχουν γίνει πλέον καθεστώς, σημειώνει ο φορέας.

Πλήρη εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών στο ποδόσφαιρο ζητεί το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο συζήτησε τα χθεσινά γεγονότα στο γήπεδο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη.


«Είναι γνωστή η διαχρονικά νοσηρή κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Όμως η αυθαιρεσία, οι πολιτικές παρεμβάσεις, και η βία έχουν γίνει πλέον καθεστώς», αναφέρει η ανακοίνωση στην οποία επικρίνεται η κυβέρνηση για «τις εξαγγελίες περί εξυγίανσης και καταπολέμησης της βίας, οι οποίες ήταν απλώς το πρόσχημα, για να εξυπηρετηθούν για μια ακόμη φορά διαπλεκόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται το χώρο του ποδοσφαίρου».

Ο φορέας επισημαίνει ότι «οι εικόνες των κουμπουροφόρων, παραγόντων, εκθέτουν την χώρα διεθνώς και παραπέμπουν σε μαφιόζικες πρακτικές», ενώ υπογραμμίζει ότι «είναι ώρα επί τέλους να εφαρμοστούν με απόλυτο τρόπο οι νόμοι του κράτους και οι σχετικοί κανονισμοί. Χωρίς καμία έκπτωση, συμψηφισμό ή κυβερνητική παρέμβαση στην Δικαιοσύνη».

Επίσης, σημειώνει τη ψύχραιμη στάση των οπαδών του ΠΑΟΚ και των αθλητών και των δύο ομάδων. «Αυτοί πολύ σωστά δεν ταυτίστηκαν με τις εξαλλοσύνες και την υποκίνηση βία», καταλήγει η ανακοίνωση.