Κίνημα Αλλαγής: Στην τελική ευθεία για το Συνέδριο... χωρίς εκλογές

Η χθεσινή εξέλιξη που οδηγεί σε ματαίωση της εκλογικής διαδικασίας της Κυριακής για ανάδειξη των μισών συνέδρων, ναι μεν προκαλεί «γκρίνια» στο εσωτερικό, όμως οδηγεί και στην απερίσπαστη προετοιμασία του Συνεδρίου.
Της Μαριτίνας Ζαφειριάδου

Με το βλέμμα στο ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, που ανοίγει τις πύλες του σε μία εβδομάδα, βρίσκονται οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και όλων των κομμάτων και κινήσεων που μετέχουν στο εγχείρημα.

Η χθεσινή εξέλιξη που οδηγεί σε ματαίωση της εκλογικής διαδικασίας της Κυριακής για την ανάδειξη των μισών συνέδρων, ναι μεν προκαλεί «γκρίνια» στο εσωτερικό, πλην όμως οδηγεί και στην απερίσπαστη πλέον προετοιμασία του Συνεδρίου, στον βαθμό που μένουν ακόμα εκκρεμείς οι τελευταίες «πινελιές».

Στην πραγματικότητα, δεν είναι λίγοι όσοι δεν είδαν με καλό μάτι την ματαίωση των εκλογών, ειδικά με όσα είχαν προηγηθεί, με την αναβολή τους για μία εβδομάδα, την αυτοεξαίρεση του Ποταμιού από αυτές και τη διαφωνία μέρους των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.
 
Ακολούθησε μία επεισοδιακή συνεδρίαση της Επιτροπής Βγόντζα το βράδυ της Τετάρτης, κατά την οποία κάποιοι διαφώνησαν με την αποδοχή εκπρόθεσμων δηλώσεων υποψηφιότητας, που τελικά όμως έγιναν δεκτές κατά πλειοψηφία, αλλά και κάποιοι άλλοι εξέφρασαν παράπονα για λάθη στις λίστες που αρχικά αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του φορέα και για αυτόν τον λόγο αποσύρθηκαν άρον άρον.

Σε δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά, μίλησε για μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία της παράταξης, κάνοντας λόγο για εγγραφή 35.000 νέων μελών στο Κίνημα Αλλαγής και για μητρώο που ξεπέρασε τα 130.000 ενεργά μέλη.

«Για τον λόγο αυτό και μετά από σχετική συνεννόηση με τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, αποφάσισα τη συμμετοχή ως Συνέδρων, όλων όσοι εξέφρασαν τη βούληση να στρατευθούν και να παραστούν στο Ιδρυτικό μας Συνέδριο, καταθέτοντας την σχετική υποψηφιότητα», δήλωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, εξηγώντας εξάλλου ότι ο συνολικός αριθμός των υποψήφιων συνέδρων αναλογεί πλέον στα μέλη που έχουν αυξηθεί θεαματικά.

Η σχετική πρόταση είχε πέσει στο τραπέζι τις δύο τελευταίες ημέρες, με τους παροικούντες την Χαριλάου Τρικούπη να διαψεύδουν τότε τυχόν ματαίωση των εκλογών.

Το γεγονός όμως, ότι υπήρξαν σημαντικά προβλήματα στις λίστες, που δεν ήταν έτοιμες μέχρι χθες, αλλά και οι υποψηφιότητες για την εκλογή συνέδρων ήταν μόλις 2650 όταν θα γίνονταν εκλογές για την ανάδειξη 2000 συνέδρων, οδήγησε στην σκέψη οι υποψήφιοι να πάρουν όλοι ‘εισιτήριο’ για το συνέδριο και το Σώμα του τελευταίου να μεγαλώσει ελαφρώς από τον αρχικό σχεδιασμό.

Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να αποφασιστεί μεταξύ άλλων και ο τρόπος σύνθεσης των οργάνων του νέου φορέα, κυρίως δε της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής. Αν δηλαδή ένα μέρος αυτής θα εκλεγεί, ή θα αποφασιστεί ο ορισμός των μελών και του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου του νέου φορέα.

Εκλογές τέλος για την ανάδειξη συνέδρων στο Κίνημα Αλλαγής – Θα συμμετέχουν όλοι!