Κουτσούμπας: Άμεσος ο κίνδυνος όξυνσης της κρίσης στο Αιγαίο που θα αφορά κυριαρχικά δικαιώματα

Σύμφωνα με τον ΓΓ του ΚΚΕ, οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί ΝΑΤΟ και ΕΕ και η αναβάθμιση των σχέσεων με τις ΗΠΑ αποτελούν παράγοντα παραπέρα πολεμικών εμπλοκών.
«Τα τελευταία γεγονότα, συνιστούν κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, μετά και την επισημοποίηση των διεκδικήσεων της Τουρκίας κατά την πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, «πριν από την προχθεσινή σύγκρουση του τουρκικού σκάφους, είχαμε: συνεχή αποκλεισμό νησίδων από τουρκικά πλοία, παραλίγο σύγκρουση τουρκικού σκάφους με ελληνική πυραυλάκατο, παρεμβολή τουρκικών πλοίων κατά την κατάθεση στεφάνου στα Ιμια από τον υπουργό 'Αμυνας, απαγόρευση από τουρκικά πολεμικά πλοία της κίνησης του ιταλικού γεωτρύπανου στην Κυπριακή ΑΟΖ». «Το πρόσφατο χτύπημα σε ελληνικό σκάφος δεν είναι τυχαίο. Φαίνεται ότι η κατάσταση θα κλιμακωθεί παραπέρα, με άμεσο κίνδυνο την όξυνση της κρίσης στο Αιγαίο, η οποία θα αφορά και ζητήματα "έρευνας και διάσωσης", συνολικά κυριαρχικά δικαιώματα» πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε και η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος σε ερώτησή της προς την εκπρόσωπο της Κομισιόν για την εξωτερική πολιτική, κ. Μογκερίνι, «το ελληνικό πλοίο που εμβολίστηκε συμμετείχε σε επιχείρηση που χρηματοδοτείται από την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή, την ίδια στιγμή βέβαια που, όπως όλοι ξέρουμε, στο Αιγαίο επιχειρεί και ΝΑΤΟϊκη δύναμη», είπε ακόμα ο ΓΓ της ΚΕ του Περισσού, καταλήγοντας στη δήλωσή του:
 
«Για μια ακόμα φορά δηλαδή, επιβεβαιώνεται ότι οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όπως και η αναβάθμιση των σχέσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, όχι μόνο δεν αποτελούν παράγοντα σταθερότητας, ασφάλειας για το λαό μας, εξασφάλισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, όπως διατυμπανίζουν οι κυβερνώντες, αλλά μόνο παράγοντα όξυνσης, παραπέρα κινδύνων και πολεμικών εμπλοκών».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ