Quantcast

Λεβέντης στον realfm για διαπραγμάτευση: Ο Τσίπρας είναι ανήσυχος

Στα θέματα που συζήτησαν με τον πρωθυπουργό αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Τι είπε ο Βασίλης Λεβέντης για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Το περιεχόμενο της συζήτησής του με τον πρωθυπουργό όσον αφορά το ζήτημα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, αλλά σχετικά και με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αποκάλυψε ο Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων απαντώντας στο ερώτημα για το τι κατάλαβε από τη συζήτηση με τον πρωθυπουργό σχετικά με την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης για την αξιολόγηση είπε: «Είναι ανήσυχος ο πρωθυπουργός. Είναι ανήσυχος γιατί τίθενται θέματα για συντάξεις και για εργασιακά. Είναι ανήσυχος γιατί θέτουν οι ξένοι, όχι μόνο μέχρι το 2018 να γίνει αυτό το πακέτο, αλλά να προεξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του προγράμματος και μετά. Δεν δέχονται οι ξένοι να συζητήσουμε μόνο μέχρι το 2018. Ζητούν εξασφαλίσεις και πέραν του 2018».

Και σημείωσε: «Το θέμα είναι αφενός τι πλεονάσματα θα ζητήσουν και αφετέρου τα 4,2 δισ. επιπλέον μέτρα. Τρίτον οι συντάξεις που λέει το ΔΝΤ ότι πρέπει να γίνουν 1.200 ευρώ, η μεγίστη, είναι αυτό ένα φοβερό πρόβλημα. Μειώθηκε η κρατική επιχορήγηση προς το ήμισυ προς τα ασφαλιστικά ταμεία και βαίνει μειούμενη, οπότε εκ των πραγμάτων η μεγίστη σύνταξη στην Ελλάδα, λέει το ΔΝΤ, δεν μπορεί να υπερβαίνει μεικτά τα 1.200. Αυτό σημαίνει ότι ένας δικαστικός που παίρνει 2.600-2.800 πρέπει να πάει 900 ευρώ στην τσέπη. Είναι βάρβαρο αυτό.

Αλλά λένε ότι αν δεν το κάνετε δεν θα παίρνει κανένας σύνταξη πια και πρέπει να συνεχίσετε να δανείζεστε και ποιος θα σας δανείζει για να το καλύπτετε το κενό. Στα εργασιακά φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί είχε κάνει έναν νόμο για τις συλλογικές συμβάσεις τον οποίο θέλει να αναιρέσει τώρα. Και σου λέει: “έκανες νόμο με βάση το μνημόνιο, τώρα θέλεις πίσω να γυρίσεις στων συνδικαλιστών την ασυδοσία;”. Εκεί υπάρχει πιο μεγάλο πρόβλημα για τον Τσίπρα απ’ ότι είδα. Κινδυνεύει να χάσει το κόμμα του μέσα από τα χέρια του αν υιοθετήσει τις απόψεις του ΔΝΤ προκειμένου να μείνει στην εξουσία».

Στο ερώτημα αν κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με τον πρωθυπουργό οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν και στο ζήτημα του αφορολόγητου ο κ. Λεβέντης απάντησε: «Του είπα την άποψη ότι καλό είναι να τα συζητήσουμε όλα μία και καλή και όχι να λύνουμε ένα θέμα και να μένουν εκκρεμότητες και να έρχονται κάθε λίγο και λιγάκι και να είμαστε σε αυτόν τον εφιάλτη. Του είπα “καλό είναι να κάτσουμε σαν κράτος να συζητήσουμε και τι θα γίνει και πέραν του 2018 γιατί η ζωή δεν τελειώνει το 2018”. Και συμφώνησε σε αυτό, αλλά έχει δίλημμα ο πρωθυπουργός. Το κόμμα του έχει κόπωση. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κόπωση στην υπεράσπιση ενός προγράμματος στο οποίο ψυχικά δεν πιστεύουν».

Στο ερώτημα αν αντιλήφθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης άρωμα εκλογών ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων απάντησε: «Δεν θέλω να σας πω, γιατί το συζητήσαμε και μου ζήτησε τη γνώμη μου. Αλλά παρακληθήκαμε αμφοτέρωθεν να μην το συζητήσουμε δημοσίως. Είναι ο πρωθυπουργός ανήσυχος. Αυτός θα πάρει τις αποφάσεις του. Είναι προσωπικό του θέμα το αν θα καταφύγει σε εκλογές. Το θέμα είναι ότι αν δεν καταφύγει σε εκλογές, αυτό βλέπω εγώ ότι αισθάνεται, θα φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ σαν το ΠΑΣΟΚ 3%. Είναι ένα κόμμα που ήταν κρατικοδίαιτο, σήκωσε το βάρος ενός ακροδεξιού προγράμματος. Το υλοποιεί, το υλοποιεί με ωριμότητα, με σοβαρότητα. Πρέπει να το πούμε. Ενα ΣΥΡΙΖΑ αγρίμι της Αριστεράς έγινε αρνάκι του καπιταλισμού και τα υπογράφει όλα. Αλλά έχουν κουραστεί πια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Τα δημοσκοπικά ευρήματα είναι κατάρρευση και αν δεν κάνει εκλογές θα τραβήξει έναν Γολγοθά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει να είναι σαν το ΠΑΣΟΚ».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ κ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ