Μάριος Γεωργιάδης για Novartis: Έωλο το κατηγορητήριο

Ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων είπε ότι η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη σύσταση επιτροπής πάσχει σε πολλά σημεία, αφού οι κατηγορίες δεν δείχνουν τεκμηριωμένες.
«Αν επιθυμείτε διαφάνεια φτιάξτε ένα διαφανές σύστημα. Κλείστε τα παραθυράκια. Δεν γίνεται να διατηρείτε την πολυνομία, τα ρουσφέτια και το κομματικό κράτος» είπε ο εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επιχειρεί να περιορίσει τη δημοσιότητα των συνομιλιών για το Σκοπιανό, ώστε να συνεχίσει ανενόχλητη να επιχειρεί να κάνει αυτό που δεν κατάφερε να κάνει κανένας πολιτικός μέχρι σήμερα: να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας, την ιστορία και τον πολιτισμό της».

Ο βουλευτής κατήγγειλε, επίσης, ότι επιχειρείται να θεωρηθεί ήσσονος σημασίας το «γκριζάρισμα» του Αιγαίου από τους Τούρκους, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα αλλά και οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί για τους πλειστηριασμούς και την περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου. «Στον αποπροσανατολισμό είστε μέντορες. Είστε μάγοι που βγάζουν άσους από τα μανίκα» είπε ο Μάριος Γεωργιάδης και τόνισε: «Επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει διαπραχθεί σκάνδαλο πολλαπλάσιο από τη Novartis που είναι το σκάνδαλο Βαρουφάκη το πρώτο εξάμηνο του 2015 και που μας κόστισε όσο όλα τα μνημόνια μαζί».

Ο βουλευτής είπε ότι η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη σύσταση επιτροπής πάσχει σε πολλά σημεία, αφού οι κατηγορίες δεν δείχνουν τεκμηριωμένες και μάρτυρες φέρονται να προχωρούν σε εκτίμηση μίζας κατά προσέγγιση αναλόγως του ύψους της παραγγελίας. «Τέτοιες πρακτικές αποτελούν ξεπεσμό των δημοκρατικών αρχών. Ή θα δεθεί περισσότερο το κατηγορητήριο με επιστημονικό τεκμηριωμένο τρόπο, ή θα παραδεχθούμε ότι πρόκειται για πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες της κοινής γνώμης» είπε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων σημειώνοντας ότι οι καταθέσεις των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος είναι καφενειακού τύπου.

«Είμαστε υπέρ να έρθουν όλα στο φως, αλλά με σωστό τρόπο και με επικοινωνιακά τερτίπια. Θεωρούμε απαράδεκτη την πρακτική με τις δέκα κάλπες και το μόνο που έπρεπε να συζητάμε σήμερα είναι θα συσταθεί, ή όχι, επιτροπή. Για όλους τους παραπάνω λόγους και κυρίως επειδή θεωρούμε έωλο το κατηγορητήριο, είμαστε πολύ επιφυλακτικοί για τη στάση που θα τηρήσουμε» κατέληξε ο Μάριος Γεωργιάδης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ