Quantcast

Μήνυμα Τσίπρα από το Καστελόριζο στην Άγκυρα: Δεν διαπραγματευόμαστε ούτε σπιθαμή γης – Με την Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να παίζει (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν, αλλά και δεν φοβάται κανέναν, ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του πρωθυπουργού από το ακριτικό νησί.
«Θέλω να περάσω ένα μήνυμα στην απέναντι πλευρά, για ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία. Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν φοβάται και κανέναν», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του πρωθυπουργού από το Καστελόριζο στην Τουρκία, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο των εγκαινίων για τη λειτουργία δύο νέων μονάδων αφαλάτωσης στο ακριτικό νησί.

«Δεν απειλούμε κανέναν γιατί επιδιώκουμε την αλληλοσυνεργασία. Η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας:

«Έχουμε εμπιστοσύνη στους άντρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων. Η επιθετικότητα και η προκλητικότητα δεν αποτελούν ένδειξη ισχύος».

Δύο μονάδες αφαλάτωσης εγκαινίασε στο Καστελόριζο ο πρωθυπουργός

Ειδική αναφορά έκανε στον εκλιπόντα σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο . «Είχαμε την ατυχία να χάσουμε έναν από τους καλύτερούς μας πιλότους», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι ο εκλιπών είναι στο Πάνθεον των Ηρώων μας, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος. Χαρακτήρισε ένδειξη καλής θέλησης, το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Τούρκο ομόλογό του, κινήσεις όμως -συμπλήρωσε- που πρέπει να έχουν συνέχεια.

Δεν πρέπει να γίνονται προκλητικές δηλώσεις και παρεμβάσεις, ζήτησε ο ίδιος και έστειλε προς την Άγκυρα «μήνυμα συνεργασίας αλλά και αποφασιστικότητας», όπως επί λέξει είπε.
 
«Με την Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να παίζει», υπογράμμισε και εξήγησε ότι η χώρα μας υπερασπίζεται διαχρονικές αξίες και θα το ξανακάνει με όποιο τρόπο και αν χρειαστεί.



«Φτάνουμε σε καθαρή, όπως ο ουρανός του Καστελόριζου, έξοδο από την επιτροπεία»

Εκφράζοντας την «ιδιαίτερη χαρά» του για την παρουσία του στο Καστελόριζο, ο πρωθυπουργός τόνισε αρχικά ότι «μπορεί να βρίσκεται πολλά μίλια μακριά από την πρωτεύουσα, όμως εδώ είναι που χτυπά δυνατά η καρδιά της πατρίδας μας».

Εκεί από όπου ανακοινώθηκε η ένταξη της χώρας στο μνημόνιο, από αυτόν τον τόπο ο  Αλέξης Τσίπρας σημείωσε στην ομιλία του:

«Σήμερα, οκτώ χρόνια από τη μέρα που ο ελληνικός λαός άκουγε τα κακά μαντάτα των μνημονίων, φτάνουμε στις μέρες που πλέον αφήνουμε τα δύσκολα πίσω μας (...) βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την οριστική και αμετάκλητη έξοδο, καθαρή όπως ο καθαρός ουρανός του Καστελορίζου, από την εποχή της επιθετικής λιτότητας και της ασφυκτικής επιτροπείας που κόστισε πολύ».

«Θα μπορούσα να έλθω για να κάνω διάγγελμα, αλλά δεν θα το κάνω», είπε σε μια αποστροφή της τοποθέτησής του ο ίδιος, προσθέτοντας ότι αυτό το όμορφο φόντο δεν το βρίσκει κανείς εύκολα.

Ξεκαθάρισε έτσι ότι δεν πήγε στο νησί για επικοινωνιακούς λόγους, για να φτιασιδώσει, όπως ανέφερε, κακόμορφα σχέδια, όπως έγινε στο παρελθόν.

Θεοδωράκης: Ο «εκδρομικός πατριωτισμός» και οι υστερικές κορώνες πολιτικών προσφέρουν κακές υπηρεσίες

Στο μνημείο της Κυράς της Ρω ο Αλέξης Τσίπρας

Μητσοτάκης για Τσίπρα: Εφερε δύο αχρείαστα Μνημόνια και είχε το θράσος να ξαναμιλήσει για τάχα καθαρή έξοδο


Γεννηματά σε Τσίπρα: «Για σε δεν έχει πια πλοίο, δεν έχει πια οδό»

Αυστηρό μήνυμα αποκλιμάκωσης στέλνει ο Τσίπρας στην Άγκυρα από το Καστελόριζο

Τσίπρας: Δεν ήρθα να κάνω διάγγελμα, αλλά να εγκαινιάσω έργο

Το «δηλητηριώδες» σχόλιο του Παπανδρέου για την επίσκεψη Τσίπρα στο Καστελλόριζο - «Καρφί» και για τον Σαμαρά